Θεσσαλονίκη – Βιώσιμη πόλη

1652120145179

Την Τετάρτη 4 Μαΐου, οι μαθήτριες της Τάξης Υποδοχής Ι Mahnoor Zeeshan, Safa Alfagih και Eva Mazarine συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Α5 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Θεσσαλονίκη Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» που διοργανώθηκε από το ΚΠΕ Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και την καθηγήτρια Αγγλικών του τμήματος, Άσπα Καρασούλη. Την επίσκεψη συνόδευσαν η φιλόλογος του τμήματος, Σοφία Μόγια και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της τάξης υποδοχής, Χριστίνα Τρούση.

Η εκπαιδευτική δράση, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του προγράμματος συμπερίληψης προσφύγων » Σχολεία για όλους»,  αφορούσε στην γνωριμία των παιδιών με τους άξονες που καθιστούν μια πόλη βιώσιμη και αειφόρα, μέσα από την περιπατητική τους ξενάγηση και διερεύνηση στον υπαίθριο χώρο γύρω από τον Λευκό Πύργο, τις πλατείες Τσιρογιάννη, Φαναριωτών και Ναυαρίνου. Με την καθοδήγηση των περιβαλλοντολόγων εκπαιδευτικών του ΚΠΕ Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου οι μαθητές, χω

FB_IMG_1651699209277

ρισμένοι σε ομάδες, συνέλεξαν στοιχεία για τη φύση, την ιστορία, την αρχιτεκτονική, τη ρύπανση και την καθαριότητα της πόλης. Μέσα από την κριτική αποτίμηση των στοιχείων που συνέλεξαν κατέληξαν στις δικές τους προτάσεις για τη βιωσιμότητα της Θεσσαλονίκης.

Τόσο οι μαθητές του τμήματος Α5 όσο και της τάξης υποδοχής συμμετείχαν ενεργά στη δράση επιδεικνύοντας ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό, ενώ άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Σχολιάστε

Top