3η Κινητικότητα Erasmus + στη Λάρνακα της Κύπρου, 8-14 Μαΐου 2022 STEAM Strengthens European Cultural Heritage

Ομαδική Λάρνακα

Η 3η κινητικότητα Erasmus+ πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου από τις 8 έως και τις 14 Μαΐου. Η ελληνική ομάδα εκπροσωπήθηκε από 5 μαθητές του σχολείου μας (Ναζιρίδου Βασιλική, Ρουστέμης Σωτήρης, Τόλη Δήμητρα-Μαρία, Τοπαλίδου Αθηνά, Τσιλίκας Αλέξανδρος) και 2 συνοδούς εκπαιδευτικούς (κ. Παπαδάκης Κωνσταντίνος, διευθυντής του σχολείου, κα. Νένου Χρυσούλα)
Δευτέρα 9 Μαΐου 2022
Φτάνοντας στο νησί, επισκεφθήκαμε την εκκλησία του Αγίου Λάζαρου, η οποία βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο μας και αποτελεί μια από τις πιο ωραίες και αρχαίες εκκλησίες της Κύπρου, αφού στολίζει την πόλη αυτή του φιλοσόφου Ζήνωνα, τη Λάρνακα. Έπειτα, περιηγηθήκαμε στα στενά της Λάρνακας και στη συνέχεια συναντήσαμε από κοντά τους οικοδεσπότες μας, με τους οποίους περάσαμε μαζί και το υπόλοιπο βράδυ.
Τρίτη 10 Μαΐου 2022
Την επόμενη ημέρα, περιηγηθήκαμε στα Πάνω Λεύκαρα, έναν δήμο της επαρχίας Λάρνακας στην Κύπρο. Χωριστήκαμε σε διακρατικές ομάδες και γνωρίσαμε καλύτερα τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του γραφικού αυτού χωριού παίζοντάς το παιχνίδι του κρυμμένου Θησαυρού. Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τη Χοιροκοιτία, τον καλύτερα διατηρημένο προϊστορικό οικισμό της Kύπρου και κατόπιν, παρακολουθήσαμε εργαστήριο παραγωγής χαλουμιού στη φάρμα Γεωργιάδη, στη οποία εκτρέφουν γαϊδουράκια και κατασκευάζουν καλλυντικά από το γάλα τους.
Τετάρτη 11 Μαΐου 2022
Την Τετάρτη το πρωί, συνεργαστήκαμε με τον οργανισμό Youth Maker Space, στον οποίο εργαζόμενοι σε διακρατικές ομάδες ασχοληθήκαμε με το 3d printing και εξοικειωθήκαμε με τα παιχνίδα εικονικής πραγματικότητας . Τις απογευματινές ώρες παίξαμε παραδοσιακά παιχνίδια στη θάλασσα. Ακολούθησε βραδινή έξοδος και διασκέδαση με τα παιδιά του προγράμματος.
Πέμπτη 12 Μαΐου 2022
Την Πέμπτη το πρωί, χωρισμένοι σε ομάδες, ολοκληρώσαμε τις παρουσιάσεις σχετικές με το πρόγραμμά μας όλες αυτές τις μέρες κι έπειτα το παρουσιάσαμε στους συμμαθητές και τους καθηγητές μας. Το βράδυ, βρεθήκαμε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα, όπου παρακολούθησαμε ένα πολύ εντυπωσιακό show παραδοσιακής κυπριακής μουσικής και χορού.
Παρασκευή 13 Μαΐου 2022
Η τελευταία μας μέρα ολοκληρώθηκε με μία πολιτιστική εκδρομή στην περιοχή της Αγίας Νάπας, κάνοντας μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά της περιοχής.
Σάββατο 14 Μαΐου 2022
Η τελευταία μας μέρα στο νησί, ήταν αναμφισβήτητα η πιο δύσκολη. Ενώ είχαμε ελεύθερο πρόγραμμα τις ελάχιστες ώρες που μας απέμεναν, η σκέψη ότι η ώρα του αποχαιρετισμού πλησίαζε, μας αναστάτωνε πολύ. Έτσι, η τελευταία μας συνάντηση με τους Κύπριους φίλους μας, πραγματοποιήθηκε στο mall της Λάρνακας, όπου ψωνίσαμε και φάγαμε μαζί για τελευταία φορά.
Η αλήθεια είναι πως οι μέρες πέρασαν πιο γρήγορα απ’ότι ο καθένας θα περίμενε και όλοι μας ευχόμασταν να συμβεί κάτι και να μείνουμε παραπάνω. Όπως και να” χει, χάρη στο Erasmus, έχουμε γνωρίσει ανθρώπους με τους οποίους θα είμαστε σε επικοινωνία για χρόνια και δημιουργήσαμε εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν μια ζωή. Τέλος, νιώθουμε έντονα την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους καθηγητές μας που μας συνόδευσαν και ήταν δίπλα μας σε ό,τι κι αν χρειαστήκαμε καθ’όλη τη διάρκεια της μετακίνησης. Είμαστε ευγνώμονες που μας δόθηκε η δυνατότητα να ζήσουμε αυτή την μοναδική εμπειρία!
Δήμητρα Μαρία Τόλη, μαθήτρια του Α5

Σχολιάστε

Top