«Δυστυχώς το χιόνι στην Αθήνα δεν το χάρηκαν όλοι…»

Το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες χιονοπτώσεις και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έφτασε και στην Αττική, αφήνοντας χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα και ύδρευση, με πολλές καταστροφές.Screenshot_8

Οι βλάβες που παρατηρήθηκαν στο ηλεκτρικό δίκτυο οφείλονταν στο γεγονός ότι, λόγω της κακοκαιρίας, πολλά δέντρα έπεσαν πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ, προκαλώντας βλάβες, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ρεύματος σε πολλές οικίες και  πολλοί κάτοικοι έμειναν εκτεθειμένοι στο κρύο. Επιπλέον, πολλά σπίτια δεν είχαν ύδρευση, καθώς οι αντλίες υδροδότησης λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα προβλήματα αυτά ανέδειξαν θέματα που αφορούν τη μη σωστή λειτουργία της ΔΕΗ. Καταρχήν, η ελλιπής συντήρηση του δικτύου, λόγω έλλειψης προσωπικού,όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι, είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν κοπεί τα δέντρα που ήταν σε επαφή με καλώδια. Επιπλέον δεν υπήρξε σωστός συντονισμός των αρμόδιων φορέων.Screenshot_7

Οι συνέπειες αυτής της κακοκαιρίας έδειξαν πόσο σημαντική  είναι η πρόληψη και ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμός του δικτύου παροχής ρεύματος. Από την κυβέρνηση ανακοινώθηκε η πρόθεση να γίνει υπογειοποίηση των καλωδίων ηλεκτροδότησης. Αυτό είναι λογικό γιατί έτσι μπορούν να αποφευχθούν πολλά προβλήματα αλλά και αισθητικά είναι προτιμότερο. Τα εναέρια καλώδια μπορούν πολύ εύκολα να υποστούν βλάβες σε περίπτωση κακοκαιρίας αλλά και το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να αποτελέσουν αιτία για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να έχει αίσθηση των ευθυνών του και όλοι να μαθαίνουν από τα λάθη τους και τις παραλείψεις τους και να καταβάλλουν προσπάθειες ώστε στο μέλλον να αποφεύγονται παρόμοιες καταστάσεις.

Screenshot_9

Ντέμης Παπαθεοδώρου (Β3)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης