Ποδοσφαιρικό θέαμα στους αγώνες των 16 του Champions League

2209313_w2

Την πρόκρισή τους στους 8 της διοργάνωσης εξασφάλισε και η ομάδα της Μπαρτσελόνα  (18/3) μετά από την επικράτησή της σε βάρος της Μάντσεστερ Σίτυ στο «Καμπ-Νόου» με σκορ 1-0, ενώ είχε κερδίσει και στον πρώτο αγώνα στην Αγγλία με 2-1.

Οι Μπλαουγκράνα με τον Μέσι σε μεγάλα κέφια ξεκίνησαν ορεξάτοι τον αγώνα χάνοντας φανταστικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.  Μόλις στο 6ο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Νεϊμάρ, ενώ στο 16’ και 27΄ ο Μέσι εκτέλεσε απευθείας δύο φάουλ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.  Το γκολ ήρθε για την ισπανική ομάδα στο 31΄ με τον Ιβάν Ράκιτιτς που μετά από φανταστική μπαλιά του Μέσι κατάφερε να σκοράρει με λόμπα.  Το ημίχρονο έκλεισε με τη μοναδική ευκαιρία του Σουάρες που σε τετ α τετ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο τερματοφύλακας της Σίτυ Χαρτ έσωσε την ομάδα του σε αρκετές περιπτώσεις αλλά ο ήρωας ήταν ο Τερ-Στέγκεν της Μάντσεστερ, που απέκρουσε πέναλτι του Αγκουέρο της Σίτυ στο 78΄, που αν σκόραρε θα έβαζε σε μπελάδες την ισπανική ομάδα.

mpartselona-mantsester-siti

Η Μπαρτσελόνα  ήταν η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στους 8.  Οι υπόλοιπες είναι οι εξής:  Ρεάλ, Πόρτο, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μονακό και Γιουβέντους.

Η κλήρωση για τα ζευγάρια των προημιτελικών (14 ή 15 και 21 ή 22 Απριλίου 2015) έβγαλε παιχνίδια-φωτιά:

Παρί Σεν Ζερμέν -  Μπαρτσελόνα

Ατλέτικο Μαδρίτης  -  Ρεάλ Μαδρίτης

Πόρτο – Μπάγερν Μονάχου

Γιουβέντους -  Μονακό

champions_league_klirosi_2015

Ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

 

Νίκος Δουλαβέρης, μαθητής της Α΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης