Ο Λιονέλ Μέσι κατακτά για 5η φορά τη Χρυσή Μπάλα

ende11

Για 5η φορά στην καριέρα του ο Μέσι, ο …μάγος της μπάλας,  βραβεύτηκε ως ο καλύτερος παίχτης της χρονιάς, αφήνοντας πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο (δεύτερο) και τον Νεϊμάρ (τρίτο).  Ο Μέσι έγινε ο πρώτος που φτάνει τις πέντε «Χρυσές Μπάλες», ήταν ο μόνος που είχε τέσσερις. Τρεις κατακτήσεις έχουν οι Γιόχαν Κρόιφ, Μισέλ Πλατινί, Μάρκο φαν Μπάστεν και Κριστιάνο Ρονάλντο.  Ο Αργεντινός έδωσε στους Μπλαουγκράνα  την 11η κατάκτησή τους, ενώ στην 2η θέση με 8 είναι οι Ρεάλ, Γιουβέντους και Μίλαν, 5 έχει η Μπάγερν, 4 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από 2 Ντινάμο Κιέβου, Ίντερ και Αμβούργο, ενώ 10 ομάδες έχουν από μία.

Μετά την τελετή ο Μέσι δήλωσε: «Πολύ ξεχωριστή στιγμή για μένα να είμαι ξανά σε αυτήν την σκηνή. Τα τελευταία δύο χρόνια ήμουν στον κοινό και παρακολουθούσα τον Κριστιάνο. Αυτά που ζω είναι παραπάνω από όσα είχα ονειρευτεί».  «Δεν θα είχα καταφέρει τίποτα χωρίς τους συμπαίκτες μου. Με βοήθησαν να βελτιωθώ ως παίκτης και ως άνθρωπός. Σας ευχαριστώ όλους»

cr7messi

Πριν από την έναρξη της τελετής απονομής των βραβείων οι τρεις υποψήφιοι για τη Χρυσή  Μπάλα  έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου.  Ο Μέσι δήλωσε ότι θα άλλαζε τις Χρυσές Μπάλες για ένα Μουντιάλ, ενώ ο Ρονάλντο ότι θα ήθελε …το αριστερό πόδι του Μέσι!

Το βραβείο για το καλύτερο γκολ δόθηκε στον Ουεντέλ Λίρα της Γκοϊανέζια κόντρα στην Ατλέτικο Γκοαϊνένσε, που επικράτησε των Λιονέλ Μέσι  και Αλεσάντρο Φλορέντσι.

Ως καλύτερος προπονητής της χρονιάς 2015 ψηφίστηκε ο Λουίς Ενρίκε, που κατέκτησε τα πάντα πέρυσι με την Μπαρτσελόνα, αφήνοντας πίσω του τους Χόρχε Σαμπαόλι (Χίλη) και Πέπε Γκουαρδιόλα (Μπάγερν).

Τέλος,  ψηφίστηκε και η καλύτερη 11άδα της χρονιάς με τους: Μάνουελ Νόιερ, Ντάνι Άλβες, Σέρχιο Ράμος, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Αντρές Ινιέστα, Πολ Πογκμπά, Λούκα Μόντριτς, Νεϊμάρ, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ευχόμαστε στον Μέσι …και του χρόνου!

Πηγή: http://www.sport24.gr/football/diethnes-podosfairo/h-pempth-xrysh-mpala-gia-lionel-mesi.3855834.html

Από τους μαθητές της Β΄ Τάξης Δουλαβέρη Νικόλαο και Χωριάτη Παναγιώτη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης