Πάμε θέατρο;

theater-vasiliko-mystikos-kypos-1

Ναι, πάμε θέατρο!

Την Τετάρτη 20/01/2016 η  Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας παρακολούθησε στην Κατακόμβη του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της  Θεοτόκου τη θεατρική παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» τουWilliam Shakespeare από την Εταιρεία Θεάτρου Θέση και η  Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν στο Βασιλικό Θέατρο «Τον μυστικό κήπο»  της Μπαρνέτ Φράνσις Χόντγκσον σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Τόλη.

Λίγα λόγια για τα έργα…

ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Η ρομαντική κωμωδία του William  Shakespeare, «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»  περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών, τη σχέση τους με τον βασιλιά Θησέα  και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το φεγγάρι. Το έργο συμπλέκει τρεις κόσμους: τον κόσμο των ξωτικών, των Νεράιδων και των πνευμάτων της φύσης, τον πραγματικό κόσμο των ευγενών και του βασιλιά και τον κόσμο των ταπεινών μαστόρων με την απλοϊκότητα και την αφέλειά τους. Το σκοτάδι της νύχτας και το μεγάλο πυκνό δάσος είναι το τέλειο σκηνικό, για να εκτυλιχθεί η κωμωδία.

etaireia-theatrou-thesi-oneiro-kalokairinis-nyxtas-6

Κωμικοτραγικές καταστάσεις προκύπτουν από το μπλέξιμο των τριών κόσμων μεταξύ τους. Καταλυτικό ρόλο στη δράση παίζει ο Πουκ – το σκανταλιάρικο ξωτικό – που σκορπά το μαγικό φίλτρο και μαγεύει τους λάθος ανθρώπους. Κυρίαρχο στοιχείο του έργου είναι το φυσικό περιβάλλον και η αγάπη προς αυτό. Με όπλο το χιούμορ, την απλότητα και την ευθύτητα οι μικροί και μεγάλοι θεατές έρχονται σε επαφή με έννοιες όπως η αγάπη, η δικαιοσύνη, η τόλμη, η φιλία, οι ανθρώπινες σχέσεις, η συναδελφικότητα και ο σεβασμός προς το περιβάλλον.

ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

«Ο Μυστικός Κήπος»  συμβολίζει τον αφρόντιστο εσωτερικό μας κόσμο που, όταν τον ανακαλύψουμε μέσω της αγάπης για τον άνθρωπο και την ανάγκη της θετικής σκέψης, κατανοούμε σε βάθος τη φύση μας και τη δύναμή μας.

Η συγγραφέας λέει: «Μια απλή σκέψη έχει τέτοια δύναμη που ισοδυναμεί με μια ηλεκτρική μπαταρία. Είναι ικανή για το υπέρτατο καλό ή για το υπέρτατο κακό. Το να επιτρέψουμε σε μία αρνητική σκέψη να τρυπώσει στο μυαλό μας και να εγκατασταθεί για πολύ καιρό είναι σαν να επιτρέπουμε σε ένα σοβαρό μικρόβιο να εγκατασταθεί στο σώμα μας. Μπορεί να μη βγει ποτέ ξανά από τον οργανισμό μας όσο ζούμε».
Η φροντίδα για τον συνάνθρωπο και τη γη που μας φιλοξενεί κρατάει μακριά κάθε κακή σκέψη που μας καθηλώνει σε μια κατάσταση μη ζωής.

 ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ 1

Πηγές :

www.ntng.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&production=42908

http://www.culturenow.gr/42941/oneiro-kalokairinhs-nyxtas-apo-thn-etaireia-theatroy-thesh-sto-tellogleio

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης