Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου η 15η Φεβρουαρίου

slider-img2

Ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου έχει καθιερωθεί η 15η Φεβρουαρίου, για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο.

Δυστυχώς, κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά παγκοσμίως νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή, σύγχρονη ιατρική φροντίδα.

Στην Ελλάδα περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού.

Η Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας  στέλνει μήνυμα ελπίδας, σημειώνοντας ότι οι περισσότερες μάχες μπορούν πλέον να κερδηθούν. Προσθέτει ακόμη : “Η ιατρική έρευνα, που έχει ως στόχο τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο να πετυχαίνουν ίαση, χωρίς απώτερες επιπλοκές και προβλήματα, φέρνει απτά αποτελέσματα, τα οποία ενισχύουν τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε όλοι μας, γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγοι, ώστε οι μικροί ασθενείς να λαμβάνουν τη βέλτιστη θεραπεία μέσα στις καλύτερες συνθήκες περίθαλψης. Στην προσπάθεια που γίνεται απαιτείται η συμβολή όλων, ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με το να γίνει εθελοντής αιμοδότης και εθελοντής δότης μυελού των οστών. Η άμεση και αποτελεσματική συνδρομή της Πολιτείας για την άρτια και σύγχρονη αντιμετώπιση των παιδιών με καρκίνο στην Ελλάδα είναι απαραίτητη, γι΄  αυτό και κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση θα μας βρει αρωγούς”.

Τέλος, η Εταιρία έχει ως στόχο τα ιατρικά επιτεύγματα που συντελούνται παγκοσμίως να βρίσκουν άμεσα εφαρμογή στην κλινική πράξη και στη χώρα μας

Πηγή :

http://www.cnn.gr/news/ellada/story/21777/pagkosmia-hmera-paidikoy-karkinoy-i-15i-fevroyarioy

 

Κώστογλου Ανθή, Καρακόλη Ευτυχία , Κρυσταλλίδου Νεφέλη, μαθήτριες Γ΄Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης