Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο της Ευρώπης !

Καταγραφή

   Το Museo Atlantico είναι το όραμα του βρετανού καλλιτέχνη που έχει δημιουργήσει παρόμοια έργα και στο Μεξικό και φιλοξενείται στο Ισπανικό νησί Λανθαρότε. Το Museo Atlantico θα παρουσιάσει μια συγκλονιστική έκθεση με γλυπτά του Βρετανού καλλιτέχνη Τζέισον ντε ΚερΤέιλορ, που αναπαριστούν τη δύσκολη ζωή των προσφύγων.

«Κάνοντας παραλληλισμούς μεταξύ της εγκατάλειψης των ναυτικών στο ναυάγιο και της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης, το έργο δεν αποτίνει φόρο τιμής και δεν προορίζεται ως μνημείο για τις ζωές που χάνονται, αλλά λειτουργεί ως μια σκληρή υπενθύμιση της συλλογικής ευθύνης της παγκόσμιας κοινότητάς μας» έγραψε ο καλλιτέχνης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Καταγραφή 2

Το μουσείο γλυπτών βρίσκεται σε βάθος 14 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι προσιτό σε δύτες και ορατό από βάρκες με γυάλινο πυθμένα.
Ένα από τα γλυπτά που θα εκτεθεί θα είναι η «Σχεδία της Λαμπεντούζα», μια σύγχρονη εκδοχή του πίνακα που φιλοτέχνησε ο Τεοντόρ Ζερικώ  το 1818 με τίτλο «Η Σχεδία της Μέδουσας» και θα αναπαριστά μια βάρκα  που μεταφέρει 13 πρόσφυγες.

Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν και γλυπτά που εικονίζουν ένα απρόσωπο ζευγάρι που τραβά μία σέλφι, ανθρώπους κολλημένους στα τηλέφωνά  τους και άλλους που κρατούν ένα  iPad ή τραβούν φωτογραφίες με τις κάμερές τους.

Το μουσείο θα ανοίξει για τους επισκέπτες του στις 25 Φεβρουαρίου.

Πηγή :
http://news.in.gr/features/article/?aid=1500058586

Κυρατζή Χριστίνα, Γιάνναρου Ελευθερία, ΓεωργιάδουΑγάπη, μαθήτριες της Α΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης