Ντι Κάπριο…επιτέλους Όσκαρ!

4556

Μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες τα κατάφερε! Ο Ντι Κάπριο κέρδισε επιτέλους το Όσκαρ Α΄ αντρικού ρόλου στην 88η τελετή απονομής των βραβείων.

Η πρώτη του υποψηφιότητα ήταν 1994 για τον ρόλο του στην ταινία What’s Eating Gilbert Grape και 10 χρόνια μετά ήταν υποψήφιος για δεύτερο Όσκαρ όταν υποδύθηκε τον Howard Hughes στην τανία The Aviator. Πολλοί θεωρούν πως ήταν ο καλύτερος ρόλος της καριέρας του, αλλά …έπεσε πάνω στον Φοξ που έπαιξε τον τυφλό Ρέι Τσαρλς και κέρδισε εκείνη τη χρονιά το Όσκαρ.  Οι επόμενες υποψηφιότητές του ήρθαν το 2006, με το Blood Diamond, αλλά και το 2013, με την ταινία The Wolf of Wall Street.  Παρόλα αυτά ο αγαπημένος όλων ηθοποιός δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα από τα παραπάνω βραβεία απογοητεύοντας τους φαν του.

Φέτος όλοι πίστευαν ότι είναι η χρονιά του.  Μόλις μάλιστα ακούστηκε το όνομα του, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του γνωρίζοντας την αποθέωση από τους πάντες!  Ενδεικτικό είναι ότι τη στιγμή που ανακοινώθηκε η νίκη του, «έσπασε» το Ίντερνετ παγκοσμίως, καταγράφοντας ρεκόρ που είχαν καιρό να σημειωθούν.  Οι περισσότεροι χάρηκαν για τη νίκη του 40χρονου πλέον ηθοποιού, ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που έκαναν χιούμορ από τον εμφανή διακαή πόθο του να κρατήσει επιτέλους στα χέρια του τον «θείο Όσκαρ».

leo_5

                Θετικά σχολιάστηκε και ο ευχαριστήριος λόγος του που ήταν οικολογικού περιεχομένου: «Ας μη θεωρήσουμε αυτόν τον πλανήτη δεδομένο. Δε θεωρώ δεδομένη ούτε αυτή τη νύχτα.  Η παραγωγή της ταινίας έπρεπε να μετακινηθεί στο νότιο άκρο του πλανήτη για να βρει χιόνι. Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και συμβαίνει τώρα. Είναι η πιο άμεση απειλή που αντιμετωπίζουν όλα τα είδη ζωής και είναι ανάγκη να δουλέψουμε συλλογικά. Πρέπει να υποστηρίξουμε τους ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο, που δεν υποστηρίζουν τις μεγάλες εταιρίες που μολύνουν το περιβάλλον, αλλά μιλούν για την προστασία όλης της ανθρωπότητας».

Πηγές: Οσκαρ 2016: Εσπασε το Ιντερνετ με τη νίκη του Ντι Κάπριο -Το πήρε με την 6η [εικόνες & gif] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/253650/oskar-2016-espase-internet-me-ti-niki-toy-nti-kaprio-pire-me-tin-6i-eikones-gif#ixzz41os4e9iT

http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/674322/oskar-2016-o-sygkinitikos-logos-toy-nti-kaprio-video#ixzz41ort6Hn5

 

Αλεξοπούλου Ανθή και Λουκούμα Κατερίνα, μαθήτριες της Α΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης