Οι πίνακες του Βαν Γκογκ ζωντανεύουν σε ένα βίντεο!

ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς ζωγράφους όλων των εποχών. Η αξία του ωστόσο αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό του, όπως συμβαίνει με πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες. Συνολικά δημιούργησε σε διάστημα περίπου δέκα ετών περισσότερους από 800 πίνακες και 1.000 μικρότερα σχέδια.

Η Πολωνή ζωγράφος και σκηνοθέτης Dorota Kobiela και ο Αμερικανός σκηνοθέτης Hugh Welchman πήραν τις έναστρες νύχτες, τις χιονισμένες πεδιάδες, τα βάζα με τα ηλιοτρόπια, τους πότες, το κόκκινο αμπέλι, το σιταροχώραφο με τα κοράκια και τα ταπεινά δωμάτια στην Αρλ και έκαναν το «Loving Vincent». Το Loving Vincent είναι ένα φιλόδοξο πρότζεκτ στο οποίο συμμετέχει μια μεγάλη ομάδα καλλιτεχνών (πάνω από 100 άτομα), ειδικά εκπαιδευμένων στην τεχνοτροπία του μεγάλου ζωγράφου. Η πλοκή του εστιάζει στις τελευταίες ημέρες της ζωής του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και βασίζεται στις 800 επιστολές που είχε γράψει ο ίδιος καθώς και σε 120 μεγάλα έργα του.

Στόχος της ταινίας είναι να διηγηθεί την ιστορία της ζωής του σπουδαίου καλλιτέχνη χρησιμοποιώντας πραγματικές ελαιογραφίες (12 ανά δευτερόλεπτο του φιλμ), οι οποίες έχουν δημιουργηθεί στο στιλ του Βαν Γκογκ. Για τον λόγο αυτό, το team της παραγωγής δημοσίευσε στο YouTube το πρώτο trailer της ταινίας, με σκοπό να προσελκύσει περισσότερους καλλιτέχνες που θα εργαστούν για το έργο έως το τέλος του ερχόμενου Αυγούστου. Η ιστορία περιλαμβάνει και τις δραματικές αναπαραστάσεις των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατό του.

ΠΗΓΕΣ

http://offsite.com.cy/i-pinakes-tou-van-gkogk-zontanevoun-se-ena-vinteo/

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/381195

 

Αλεξοπούλου Ανθή, Αρζίδου Βασιλική, Λουκουμά Αικατερίνη, μαθήτριες της Α  Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης