Και οι καρχαρίες έχουν το πάρκο τους

970850_karxa.PNG

Στον Ισημερινό δημιουργείται ένα προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο προστασίας του καρχαρία, το πάρκο με την υψηλότερη πυκνότητα καρχαριών για τον πλανήτη.  Πρόκειται για ένα θαλάσσιο καταφύγιο 38.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα βόρεια των νησιών Γκαλαπάγκος στον Ειρηνικό Ωκεανό.

images

Μέχρι στιγμής, το 97% στο αρχιπέλαγος προστατεύεται, αλλά μόνο το 1% του είναι απαγορευμένη περιοχή για ψάρεμα. Με τη δημιουργία αυτού του πάρκου όμως το 32% της θάλασσας γύρω από το Γκαλαπάγκος είναι πλέον υπό προστασία. Τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι το σπίτι για πάνω από 2.900 είδη ψαριών, ασπόνδυλων και θαλάσσιων θηλαστικών και πουλιών, όπως και το καταφύγιο των μοναδικών θαλάσσιων ιγκουάνα στον πλανήτη. 57 από αυτά τα είδη είναι στην Κόκκινη Λίστα των Απειλούμενων Ειδών της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Θαλάσσιο Ιγκουάνα

Το 25% των καρχαριών του πλανήτη κινδυνεύει με εξαφάνιση, εν μέρει λόγω της ζήτησης για να καλυφθεί η ζήτηση στην παγκόσμια αγορά για σούπα από πτερύγια καρχαρία, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της IUCN.

Πηγή: www.lifo.gr

Κυπραίου Στεφανία, μαθήτρια της Α΄ Τάξης

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης