ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς συμμετείχαν  στον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχών. Οι συμμετέχοντες ήταν από 9 μέχρι … 95 ετών. Στην πραγματικότητα, μάλιστα, οι συμμετέχοντες ήταν πολύ περισσότεροι σε αριθμό, αφού ο καλός καιρός βοήθησε και αρκετοί ενδιαφερόμενοι της τελευταίας στιγμής, που δεν πρόλαβαν να δηλωθούν εγκαίρως, έτρεξαν αυθόρμητα στο πλευρό των υπόλοιπων δρομέων χωρίς να έχουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό.

Στον Μαραθώνιο δρόμο των 42,195 χλμ. θριάμβευσε ο Κενυάτης Άμπελ ΚίμπετΡοπ. Την καλύτερη επίδοση μεταξύ των Ελλήνων δρομέων είχε ο Κώστας Ρήγας, που κατέλαβε την 5η θέση.  ΣτονΜαραθώνιο των γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Χέλεν Κιμουτάι Τζεπκοσγκέι από την Κένυα. Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. νικητής αναδείχθηκε ο Κενυάτης Τζόελ Μάινα Μουάνγκι. Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Ουγγαρέζα Ζίτα Κάτσερ. ΣτονΔρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., που είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή, πρώτευσε ο Μάρκος Γκούρλιας της WIND Running Team. Στις γυναίκες, τη νίκη κατέκτησε η Ράνια Ρεμπούλη που έτρεξε με την Stoiximan Running Team.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε και τον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που ήταν αφιερωμένος στο περιβάλλον.  Στην αφετηρία, στην Πλατεία Αριστοτέλους, βρέθηκαν 2.000 παιδιά, που διέδωσαν το μήνυμα «ο αγώνας για το περιβάλλον είναι Μαραθώνιος». Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συμβολική φύτευση ελιάς, στέλνοντας το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης και της αλληλεγγύης προς τα δοκιμαζόμενα από το προσφυγικό ζήτημα παιδιά.

Επιπλέον, αρκετοί δρομείς συμμετείχαν στον εκτός επίσημου αγωνιστικού προγράμματος Δρόμο 1.000μ. για ΑΜΕΑ, που επίσης είχε εκκίνηση από την Πλατεία Αριστοτέλους και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ξεχωριστή αίγλη έδωσαν οι επιφανείς εκπρόσωποι της Ολυμπιακής ομάδας, την οποία οργάνωσε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και περιλάμβανε την επίσημη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών καιτου Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Οι Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Πύρρος Δήμας, Ιωάννης Μελισσανίδης, Πηγή Δεβετζή, ΌθωνΜοσχίδης, Βασίλης Τσολακίδης, Αναστασία Κελεσίδου, Πόλυ Σαρέγκου, Πόπη Ουζούνη, Γιάννα Χατζηιωάννου, Ευαγγελία Ψάρρα, Κλεάνθης Μπάργκας, Βούλα Ζυγούρη, Ελπίδα Ρωμάντζη, Γιάννης Σιδηρόπουλος, Γιώργος Ποζίδης, Γιώργος Ποικιλίδης, Χριστίνα Γιαζιτζίδου έδωσαν ραντεβού στην εκκίνηση του Δρόμου 5.000μ., όπου με τη δική του ομάδα βρέθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας, Γιάννης Κουρκουρίκης.

Λάμψη πρόσθεσαν στη διοργάνωση οι διάσημοι προσκεκλημένοι, που πήραν μέρος με τις ομάδες δρομέων των χορηγών της διοργάνωσης.

Πηγή :

festival.gr/sports/item/232609-perissoteroi-apo-20000-symmetexontes-ston-11o-diethni-marathonio-megas-aleksandros-deite-analytika-tin-katataksi

Παυλίδης Βασίλειος, μαθητής της Β΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης