Οδοιπορικό στους Άγιους Τόπους

 

Ιερουσαλήμ

 

 

 

 

 

 

Στους Άγιους Τόπους, στα μέρη όπου γεννήθηκε και δίδαξε ο Χριστός περιηγήθηκε η Β΄ τάξη του Γυμνασίου μας παρακολουθώντας σχετική ταινία κατά την επίσκεψή της στην κατακόμβη του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την Τρίτη 8 Απριλίου 2014.  Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Χριστοδούλου Αικατερίνης.

Η περιήγηση ξεκίνησε από τη Βασιλική (Ιερό Ναό) της Γεννήσεως, μέσα στην οποία είναι ένα υπόγειο σπήλαιο, στο οποίο αναδεικνύεται η Αγία Φάτνη, και συνεχίστηκε με τον Ιερό Ναό της Αγίας Ελένης, στον οποίο οι τρεις Μάγοι έλαβαν το μήνυμα της Γέννησης του Χριστού.  Ακολούθησε ο Ιερός Ναός του Προφήτη Συμεών, ο οποίος κράτησε στα χέρια του τον μικρό Ιησού μέσα στον ναό του Σολομώντα, όταν μπήκε για πρώτη φορά, και προφήτεψε στην Παναγία ότι ο Χριστός θα είναι σημείο αντιλεγόμενο.

Στη συνέχεια, οι μαθητές «βρέθηκαν» στον Ιορδάνη ποταμό, στον οποίο εκείνη τη στιγμή είχαν έλθει πολλοί πιστοί, για να βαπτισθούν, και παρακολούθησαν τη βάπτισή τους, ενώ περιηγήθηκαν στο μέρος όπου βαπτίσθηκε ο Χριστός.

ΙορδάνηςΙορδάνης ποταμός.

Είδαν το Μοναστήρι στο μέρος όπου ο Ιησούς γύρισε την πλάτη του στον Σατανά και στους πειρασμούς του.

Προχώρησαν στη λίμνη Γεννησαρέτ και στο μέρος όπου ο Χριστός κάλεσε τους μαθητές του και  στη συνέχεια σε τοποθεσίες όπου ο Χριστός έκανε κάποια από τα θαύματά του.  Ταξίδεψαν στον τάφο του Λαζάρου, όπου έγινε το θαύμα της Ανάστασης.

τάφος Λαζάρου

 

Τάφος του Λαζάρου.

Περπάτησαν τη διαδρομή που έκανε ο Ιησούς, για να φτάσει στα Ιεροσόλυμα, όπου οι πιστοί τον υποδέχτηκαν με βάγια.  Επισκέφτηκαν το σπίτι όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος, το όρος των Ελαιών,  το Πραιτόριο.

όρος ελαιών

 

Το όρος των Ελαιών.

Στη συνέχεια, βρέθηκαν στον Πανάγιο Τάφο, μέσα στον οποίο ανάβει με θαυματουργό τρόπο το Άγιο Φως μετά από ώρες προσευχής το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.  Παρακολούθησαν την αφή του Αγίου Φωτός, το οποίο για 33 λεπτά, όσα και τα χρόνια του Ιησού, δεν παρουσιάζει τις ιδιότητες της φωτιάς, καθώς δεν καίει.

Η παρουσίαση αυτή ήταν σίγουρα μια πολύ καλή ευκαιρία να βρεθούν οι μαθητές, έστω με τη σκέψη τους, σε αυτούς τους πολύ σημαντικούς τόπους.

Αγιος τάφος

 

 

 

Σάβιακλη Φωτεινή, μαθήτρια της Β΄ τάξης

 

 

Πανάγιος Τάφος 

Αφη Αγιου φωτός

Ανασταση

                                                                                    Η αφή του Αγίου Φωτός.

                                                                                                                                                                                                        Η αφή του Αγίου Φωτός.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης