Συνέντευξη από τον συμμαθητή μας Παναγιωτίδη – Σαχίν Μωυσή, πρωταθλητή του τάε κβο ντο

1779837_1465817673634423_540532484_n

 

Συνέντευξη από τον συμμαθητή μας Παναγιωτίδη – Σαχίν Μωυσή, πρωταθλητή του τάε κβο ντο

 

«Αυτονόητα τα οφέλη από τον αθλητισμό»

Συνέντευξη παραχώρησε στη σχολική εφημερίδα ο συμμαθητής  μας Παναγιωτίδης-Σαχίν Μωυσής του Γ4, που τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον πρωταθλητισμό  στον χώρο του τάε κβο ντο, αγωνιζόμενος με τον σύλλογο Hwarang.

Από πότε ξεκίνησες τον αθλητισμό;

Από τη Β΄ Δημοτικού.  Δοκίμασα αρκετά αθλήματα, κολύμβηση, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, αλλά μου άρεσε περισσότερο το τάε κβο ντο.

Πρωταθλητισμό πόσα χρόνια κάνεις;

Τα τρία τελευταία χρόνια.

Πόσες ώρες αφιερώνεις στις προπονήσεις;

Δύο με τρεις ώρες κάθε μέρα.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ποιες θα ξεχώριζες ως τις μεγαλύτερες επιτυχίες σου;

Πέρυσι ήμουν πρώτος στο Πανευρωπαϊκό Παίδων και φέτος πήρα την πρώτη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των  Εφήβων. Αυτή η νίκη μου έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχω φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, που έγινε στην Κίνα.

Ποιες είναι ο εντυπώσεις σου από τη συμμετοχή σου στο Παγκόσμιο;

Το επίπεδο των αθλητών ήταν πολύ υψηλό και εντυπωσιακός ήταν ο σεβασμός που χαρακτήριζε τη στάση όλων, αθλητών και κοινού.  Ήταν μια ατμόσφαιρα που δεν τη συναντούμε πάντα στα ελληνικά  στάδια.

Η πολιτεία στηρίζει την προσπάθειά σας;

Η πολιτεία στήριζε μέχρι πριν από δύο χρόνια.  Μας έκανε τα έξοδα για τη συμμετοχή μας σε αγώνες.  Από τότε όμως όλα τα έξοδα βαρύνουν εμάς.

Τι πιστεύεις ότι έχεις κερδίσει από τον αθλητισμό;

Τα οφέλη είναι για μας τους αθλητές αυτονόητα.  Θέλω να πω με αυτό ότι δεν τα αποκτούμε συνειδητά, γίνεται σιγά σιγά στάση ζωής: ο σεβασμός, η πειθαρχία, η αυτοκυριαρχία, η ψυχραιμία, η αυτοάμυνα, ο υγιεινός τρόπος ζωής.  Και να μην αφήσω απ’ έξω τα ταξίδια και τις πολλές εμπειρίες!

Πόσο εύκολα συνδυάζεται ο πρωταθλητισμός με το σχολείο;

Είναι για μένα δύσκολος ο συνδυασμός.  Ο πρωταθλητισμός απαιτεί να του αφιερώσεις πολύ χρόνο για τις προπονήσεις, την προετοιμασία για τους αγώνες, τα ταξίδια, και φυσικά είναι και η κούραση από όλα τα παραπάνω.  Βέβαια, το θετικό είναι ότι με τις επιτυχίες στους αγώνες παίρνεις μόρια για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Τι έχεις στερηθεί αυτά τα χρόνια;

Πολλά! Χάνεις τη διασκέδαση, τα πάρτι των φίλων σου, τις διακοπές του Πάσχα, ένα μήνα το καλοκαίρι.  Όταν οι φίλοι μου ξεκουράζονται και διασκεδάζουν, εγώ προπονούμαι.

Η ταλαιπωρία είναι όντως μεγάλη.  Για παράδειγμα, αμέσως μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αρχίσαμε εντατική προετοιμασία για το Παγκόσμιο. Για δύο εβδομάδες  το πρωί πριν από το σχολείο κάναμε τρέξιμο και προπονήσεις μεσημέρι και απόγευμα.  Η ικανοποίηση όμως που νιώθεις, όταν πετυχαίνεις τους στόχους σου, όταν τελικά κάνεις αυτό που θέλεις πολύ, σε ανταμείβει.  Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να φανταστώ τον εαυτό μου να σταματά το τάε κβο ντο!

Επομένως, θα πρότεινες στα μικρότερα παιδιά να ασχοληθούν με το τάε κβο ντο;

Φυσικά.  Όχι μόνο με το τάε κβο ντο, με όποιο άθλημα θέλουν.  Πρέπει να σου αρέσει κάτι, για να το κάνεις.

Στόχος σου ποιος είναι;

Η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το όνειρο κάθε αθλητή!

 

Σαπρανίδης Κωνσταντίνος, Τσεφερεκλής Γεώργιος, μαθητές της Β΄ τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης