Γιάννης Αντετοκούμπο : η ιστορία ενός θρύλου

ANTETOKOYMPO

 

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο, γιος μετανάστη από τη Νιγηρία, ζει το απόλυτο όνειρο. Έζησε και μεγάλωσε στα Σεπόλια. Τα παιδικά του χρόνια ήταν φτωχικά. Οι γονείς του πήγαιναν σε πανηγύρια και πουλούσαν την πραμάτεια τους, για να θρέψουν τα παιδιά τους. Ο προπονητής Σπύρος Βελλινιάτης, ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε, τον είδε μια μέρα να παίζει κυνηγητό με παιδιά της γειτονιάς του και τον ρώτησε αν ασχολείται με τον αθλητισμό. Του απάντησε ότι παίζει ποδόσφαιρο και έχει ως πρότυπό του τον Μαραντόνα. Ο Βελλινιάτης του ζήτησε να παίξει για αυτόν μπάσκετ με αντάλλαγμα να βρει δουλειά στους γονείς του. Ο Ξενάριος, προπονητής του Τρίτωνα, η πρώτη ομάδα του Γιάννη, μιλώντας για τις δυσκολίες της οικογένειας Αντετοκούμπο είπε ότι τα παιδιά εξαφανίζονταν από τις προπονήσεις, για  να βοηθήσουν τους γονείς τους να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Ο Γιάννης στο σχολείο καθόταν πάντα στο τελευταίο θρανίο και, όταν κάποια καθηγήτρια τον ρώτησε γιατί βλέπει συνέχεια έξω, αυτός της απάντησε  ότι του αρέσει να βλέπει τις μπασκέτες.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Γιάννης έφυγε από την Ελλάδα, για να κυνηγήσει το όνειρό του στην Αμερική. Έχει υπογράψει συμβόλαιο τεσσάρων ετών με τους Milwaukee Bucks για το οποίο θα λάβει το ποσό των 100.000.000 δολαρίων. Επίσημα πλέον, ο Γιάννης θα είναι βασικός στο ALL STAR GAME του ΝΒΑ που  θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2017 στο «Smoothie King Center» στη Νέα Ορλεάνη και μάλιστα θα είναι ο πρώτος Έλληνας σε αυτό, καθώς έλαβε κάτι παραπάνω από 1.600.000 ψήφους και κατέλαβε την 3η θέση πίσω από τους LeBron James και Kyrie Irving, ενώ κανένας άλλος δεν υπερέβη τις  1.000.0000 ψήφους. Από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου οι συνδρομητές του COSMOTE TV θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το ALL STAR GAME σε απευθείας σύνδεση με τη Νέα Ορλεάνη στο κανάλι COSMOTE SPORT 4HD.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης ευχαριστεί όσους τον ψήφισαν και τον βοήθησαν να πραγματοποιήσειτο όνειρό του. Επίσης, έδωσε την υπόσχεση πως θα παίξει και για μας και ευχαρίστησε την Ελλάδα. Ο Γιάννης συνεχίζει να μας ξαφνιάζει, γιατί παρά τις επιτυχίες του συνεχίζει να είναι ένας σεμνός και απλός άνθρωπος.
Δημήτρης Κομπόγιαννος, μαθητής της Α΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης