Η Αφροδίτη της Φλώρινας από χιόνι

afro 1

    Η Αφροδίτη, μία από τις θεές του Ολύμπου, απεικονίστηκε σε γλυπτό από τον Φειδία πριν χιλιάδες  χρόνια. Σήμερα κοσμεί τη μεγαλύτερη αίθουσα του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι και τη  θαυμάζουν εκατομμύρια επισκέπτες  από τα πέρατα της γης.

Ο δευτεροετής φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας Αλέξης Νικολαΐδης, κατάφερε να  εντυπωσιάσει με το γλυπτό της Αφροδίτης  που κατασκεύασε  από το χιόνι που έπεσε στην περιοχή της Φλώρινας  στις αρχές του Γενάρη. Το δημιούργημα του νεαρού καλλιτέχνη κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου και προκάλεσε τον θαυμασμό των κατοίκων της Φλώρινας, οι οποίοι περνούσαν από τις όχθες του ποταμού Σακουλέβα όπου στήθηκε το γλυπτό του, για να το θαυμάσουν και να το φωτογραφίσουν.

afro2

     Έπειτα από δήλωση του ίδιου, πηγή έμπνευσης του έργου του αποτέλεσαν δημιουργίες καλλιτεχνών σε βορειοευρωπαϊκές πόλεις. Αποφάσισε να το φτιάξει δίπλα στο ποτάμι, στην περιοχή που διαθέτει τα γραφικά – παραδοσιακά στοιχεία της πόλης. Για την υλοποίηση του γλυπτού, που έχει το ύψος του δημιουργού του, χρησιμοποιήθηκε απάτητο και αφράτο χιόνι και περίπου 9 ώρες εντατικής εργασίας.

Η Αφροδίτη της Φλώρινας φτιαγμένη από εκατομμύρια νιφάδες  χιονιού, ακτινοβολούσα την ημέρα και λαμπυρίζουσα τη νύχτα, τοποθετημένη δίπλα στα παγωμένα νερά του ποταμού Σακουλέβα,  φώτιζε  την πιο παλιά και ιστορική  συνοικία της πόλης.

Πηγή : Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Από τη Δήμητρα Δερμεντζή, μαθήτρια της Α΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης