Επισκέψιμα τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Ανοιχτά για ένα μήνα, πριν αρχίσουν οι εργασίες, θα είναι τα αρχαία στον Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε να μπορέσουν οι Θεσσαλονικείς να δουν από κοντά τα σπουδαία ευρήματα.

Αυτό προέκυψε στις 22/02/2017, καθώς προτάθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Αβραμόπουλο και έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρότασή του  από όλο το συμβούλιο. Οι επισκέψεις στον χώρο προφανώς θα γίνονται πολύ προσεκτικά και το μόνο που μένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις.

Με μια ιστορική συνεδρίαση, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έδωσε έγκριση στην προμελέτη που συντάχθηκε από το Αττικό Μετρό, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου και την ανάδειξη των αρχαίων που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια κατασκευής του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη συγκίνηση κατέκλυσε τους αρχαιολόγους σε όλη την Ελλάδα για την ευτυχή κατάληξη της ανασκαφής  και όπως δήλωσε η Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη: «Είναι ο ίδιος δρόμος που περπάτησε ο Άγιος Δημήτριος και πολλοί βυζαντινοί αυτοκράτορες». Σημειώθηκε ακόμα από βυζαντινολόγους ότι είναι η πιο σημαντική ανασκαφή στην Ελλάδα μετά την εύρεση του τάφου του Φιλίππου.

 

Γιάνναρου Ελευθερία, Γεωργιάδου Αγάπη, μαθήτριες της Β΄Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης