Περί Θεματικής Εβδομάδας …

Καταγραφή

Τη Θεματική Εβδομάδα υλοποίησε το Σχολείο μας από τις 22/05/2017 – 26/05/2017. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής  διοργανώθηκαν  ενημερωτικές δράσεις και δραστηριότητες στους εξής βασικούς άξονες:

α)«Διατροφή και ποιότητα ζωής»,

β) «Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων» και

γ) «Έμφυλες ταυτότητες».

Οι μαθητές προβληματίστηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν, ενημερώθηκαν σε συνεργασία με φορείς  από ειδικούς, αλλά και από τους καθηγητές τους μέσα από ομιλίες, συμπλήρωση ερωτηματολογίων, βιωματικά παιχνίδια, παρουσιάσεις και για τους τρεις θεματικούς άξονες που προαναφέρθηκαν. Αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τους μίλησε για τους κινδύνους του διαδικτύου, το cyberbullying και το «σκοτεινό διαδίκτυο» (Dark Web), ενώ διατροφολόγος τους ενημέρωσε για τις καλές και κακές διατροφικές συνήθειες και τις επιπτώσεις τους στην υγεία. Παράλληλα, με τα παραπάνω οι μαθητές είχαν την εμπειρία να ζυμώσουν  ψωμί και να απολαύσουν βιωματικά την παρασκευή του!

Καταγραφή

Τέλος, οι μαθητές  αποτίμησαν θετικά τη Θεματική Εβδομάδα, βλέποντάς την ως μια μορφή εναλλακτικού μαθήματος απαλλαγμένου από το καθημερινό άγχος του σχολείου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης