Ο «Αρχέλαος» διέπρεψε και… στον «Θαλή»

Στις 11 Νοεμβρίου 2017 διεξήχθη η πρώτη φάση του 78ου διαγωνισμού της Μαθηματικής Εταιρείας «Θαλής», η οποία έλαβε χώρα στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου. Στον διαγωνισμό αυτόν έλαβε μέρος, όπως και κάθε χρόνο, το σχολείο μας με τέσσερις συμμετοχές. Οι τρεις από τους συμμετέχοντες, o Παναγιωτίδης Παναγιώτης, o Παυλάκης Χρίστος και η Πούλιου Γλυκερία, φοιτούν στη B’ τάξη του Γυμνασίου μας, ενώ η τέταρτη συμμετέχουσα, η Λογοθέτη Ειρήνη στη Γ’τάξη.
Η ώρα έναρξης του διαγωνισμού ορίστηκε στις 09.00΄π.μ. και η λήξη αυτού, μετά από τρεις ώρες, στις 12.00΄ μ.μ. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να λύσουν τέσσερα θέματα, τρία Άλγεβρας και ένα Γεωμετρίας. Επιπροσθέτως, κάθε μαθητής διαγωνίστηκε στην ύλη που όφειλε να έχει διδαχθεί μέχρι την περίοδο εκείνη. Κάθε θέμα βαθμολογήθηκε με πέντε (5) μονάδες, ήτοι είκοσι (20) στο σύνολο. Σύμφωνα με την επίδοση των συμμετεχόντων, προκρίθηκαν οι διακόσιοι περίπου καλύτεροι για τη δεύτερη φάση.
Την πρώτη φάση έφεραν εις πέρας με επιτυχία δύο μαθητές της Β’ Γυμνασίου, ο Παυλάκης Χρίστος και η Πούλιου Γλυκερία, οι οποίοι και συνεχίζουν στη δεύτερη φάση, που ονομάζεται «Ευκλείδης». Η δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2018. Τα θέματα θα είναι και σε αυτή τη φάση υψηλού επιπέδου, ενώ ο χρόνος διάρκειας του διαγωνισμού παραμένει ίδιος.

Παυλάκης Χρίστος, μαθητής της Β΄ Τάξης
201707041606261566

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης