Ελληνικός θρίαμβος στα βραβεία της UEG

4113614

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων κατέκτησαν τα τρία εκ των πέντε επάθλων στην ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών και ομάδων από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (UEG) για το 2017.

Ο Πετρούνιας αναδείχθηκε «Ευρωπαίος Αθλητής της Χρονιάς» με 5.277 ψήφους και ποσοστό 61% και τα συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους (7.798) – το οποίο αναλογεί στο εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 87%! – στην κατηγορία της «Κορυφαίας Εμφάνισης της Χρονιάς (Outstanding Performance of the Year)».
Η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων αναδείχθηκε «Κορυφαία Ομάδα της Χρονιάς (Team of the Year)» με 1.703 ψήφους, (ποσοστό της τάξης του 58%) για τη θριαμβευτική εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (World Gym For Life Challenge) – κατέκτησαν το «Μπρούνο Γκράντι» με το πρόγραμμα «Τhe Wolves And The Moon» – ενώ αξίζει να τον τονιστεί ότι το πρόγραμμα επιλέχθηκε και από την ΕΟΕ για την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018.

Τα δύο εναπομείναντα έπαθλα κατέκτησαν η Ρουμάνα αθλήτρια της ενόργανης, Καταλίνα Πονόρ, που αναδείχθηκε Ευρωπαία Αθλήτρια της Χρονιάς με 2.289 ψήφους (ποσοστό 71%), και ο Δανός πρωταθλητής του ακροβατικού διαδρόμου Ράσμους Στέφενσεν, που επικράτησε στην κατηγορία του Ανερχόμενου Αστεριού με 782 ψήφους ( ποσοστό 51%).

Πηγή: http://www.sport24.gr/Sports/OtherSports/Gymnastiki/thriamvos-petrounia-kai-olympiadas-thrakomakedonwn-sta-vraveia-ths-ueg.5030950.html

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης