Eγκαiνια 10 μουσείων από όλο τον κόσμο μέσα στο 2018

Στο 2018 αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους 10 μουσεία, που όχι μόνο θα φιλοξενήσουν καινούργια έργα τέχνης αλλά και θα εμπλουτίσουν των κόσμο με νέες γνώσεις.

0DC0F591E46FC579BA14D939E1D73844

1.Χέιγορντ Γκάλερι, Λονδίνο
Ο χώρος αυτός πρόκειται να ανοίξει από στιγμή σε στιγμή, καθώς τα εγκαίνιά του είναι στις 25 Ιανουαρίου. Η μακροπρόθεσμη ανακαίνισή του η οποία κράτησε 2 χρόνια έχει τελειώσει και πλέον ο χώρος είναι σαν καινούργιος.

2. Μπέτα Μέιν, Λος Άντζελες
Τον προηγούμενο χρόνο το Μέιν φιλοξένησε το Πειραματικό Μουσείο Tέχνης, το οποίο αποτελούταν από τρία κτήρια. Αυτό ήταν το πρώτο στάδιο. Στις 25 Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει και η διώροφη γκαλερί, η οποία έχει έναν γυάλινο τοίχο 12 μέτρων και συμπεριλαμβάνει 5 στούντια καλλιτεχνών.

3. Κέντρο Τέχνης «Γκάρντιαν», Πεκίνο
Στο αρχοντικό Πεκίνο, τις πύλες του θα ανοίξει το εντυπωσιακό μουσείο τον φετινό Μάιο. Στο μουσείο αυτό πέρα από εκθέματα θα υπάρχει και χώρος δημοπρασιών.

4. V&A, Νταντί
Σχεδιασμένο από τον Ιάπωνα Κένγκο Κούμα είναι το αξιοθαύμαστο μουσείο που έχει την έδρα του στην Σκωτία και θα φιλοξενήσει έργα τέχνης από την περιοχή.

5. Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τέχνης, Τάι Κβουν, Χονγκ Κονγκ

Ποιος θα φανταζόταν πως ένα αρχηγείο αστυνομίας θα μετατρεπόταν σε χώρο όπου θα φιλοξενούνται έργα μοντέρνας τέχνης το καλοκαίρι του 2018.

6. Φωτογκραφίσκα, Λονδίνο
Το σουηδικό Μουσείο Φωτογραφίας εξαπλώνεται στο μοδάτο προάστιο της Νέας Υόρκης Flatiron District, αλλά πρώτα ανοίγει ένα παράρτημα στο Λονδίνο, στους πρώτους ορόφους ενός κτιρίου που ανακαινίστηκε. Εκεί θα εκτίθενται έργα του Χέλμουτ Νιούτον μαζί με άλλων γνωστών φωτογράφων τον Νοέμβριο αυτού του έτους.

7. Τανκ, Σαγκάη
Τον Νοέμβριο θα ανοίξει και ένα “ανακυκλωμένο” μουσείο, καθώς είναι κατασκευασμένο από 5 δεξαμενές πετρελαίου. Το μουσείο αυτό πέρα από τον ρόλο ενός συνηθισμένου μουσείου θα έχει και τον ρόλο ενός χώρου ψυχαγωγίας.

8. Μουσείο Γκλένστοουν, Μέριλαντ
Στα τέλη αυτού του έτους τις πύλες του θα ξανανοίξει ένα ιδιωτικό μουσείο κοντά στην Ουάσινγκτον, το οποίο θα φιλοξενήσει μοντέρνα έργα τέχνης και αρχιτεκτονικής.

9. Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, Γκίζα
Το νέο Μουσείο Αιγυπτιολογίας του Χένεγκαν Πένγκ θα αφήσει πολλούς από τους επισκέπτες του με το στόμα ανοιχτό, καθώς είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να έχει θέα τις πυραμίδες.

10. Μουσείο Εικόνας και Ήχου, Ρίο ντε Τζανέιρο
Τον Δεκέμβριο του 2018 στην διάσημη παραλία Κόπα Καμπάνα θα ανοίξει ένας πολυχώρος που θα αποτελείται από οκτώ ορόφους γκαλερί, θεάτρων και εστιατορίων. Το μουσείο γιορτάζει την πολιτιστική ιστορία της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της σάμπα και της μπόσα νόβα αλλά και του καρναβαλιού.

Πηγή: http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=933906

Από τις Αλεξοπούλου Ανθή και Αρζίδου Βασιλική, μαθήτριες της Γ΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης