Βρέθηκε κρυμμένο έργο κάτω από διάσημο πίνακα του Πικάσο

1332514_default

Χάρη σε μια νέα μέθοδο σάρωσης με ακτίνες Χ  οι ερευνητές ανακάλυψαν κρυμμένο έργο κάτω από τον διάσημο πίνακα του Πάμπλο Πικάσο «La Misereuse Accroupie».

Στον συγκεκριμένο πίνακα του 1902, που ανήκει στη λεγόμενη «μπλε περίοδο» του φημισμένου ζωγράφου, απεικονίζεται μια γυναίκα τυλιγμένη σε ένα πράσινο ύφασμα να γέρνει το κεφάλι της προς τη μία πλευρά.

Κάτω όμως από αυτήν τη θαυμάσια ελαιογραφία κρύβεται  ένα ακόμη έργο, ένα τοπίο της Βαρκελώνης! Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για προσχέδιο που προϋπήρχε πάνω στον ίδιο καμβά, που χρησιμοποίησε ο Πικάσο,  και αποδίδεται πιθανότατα σε μαθητή του διάσημου Ισπανού ζωγράφου.

Ο επιμελητής Κένεθ Μπρουμέλ υπογραμμίζει ότι υπήρχαν ήδη αρκετές ενδείξεις για τους ειδικούς ότι ο καμβάς στον πίνακα του Πικάσο είχε επαναχρησιμοποιηθεί. Χάρη στην τεχνολογία μπορούμε πλέον να δούμε το έργο που προϋπήρχε στον καμβά. «Πολλοί περισσότεροι πίνακες περιμένουν να μας πουν τα μυστικά τους  και με το σύστημα αυτό μπορούμε να τους βοηθήσουμε να μας μιλήσουν περισσότερο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή : http://news247.gr

  Ελένη – Άννα Κακάλη, Χριστίνα Θεοδώρου, μαθήτριες της Γ΄Τάξης

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης