Διδακτική επίσκεψη μαθητών μας στην Πολυθεματική Έκθεση «ΠΟΝΤΟΣ -ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ»

untitled-27-9

     Διδακτική επίσκεψη στην Πολυθεματική Έκθεση «ΠΟΝΤΟΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ» πραγματοποίησαν τμήματα του σχολείου μας στις 16/05/2018.

Τρεις ημέρες πριν από τη 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων από το κίνημα των Νεότουρκων,   τμήματα του σχολείου μας επισκέφτηκαν την πολυθεματική έκθεση που διοργάνωσε  ο oμότιμος καθηγητής Nεότερης Iστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος  Φωτιάδης.

  Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τον πλούτο – ποσοτικό και ποιοτικό – του υλικού που εκτίθεται : έγγραφα, αρχεία, εφημερίδες, βιβλία, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, φορεσιές, μακέτες μοναστηριών… Ο κατάλογος των εκθεμάτων μακρύς όσο μακροχρόνια  ήταν και η παρουσία των Ελλήνων στα παράλια του Εύξεινου Πόντου από την αρχαιότητα.

   Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές της έκθεσης, καθώς τέτοιες προσπάθειες συντηρούν στη συλλογική μνήμη λάθη του παρελθόντος και λειτουργούν ανασταλτικά στην επανάληψή τους και «η διατήρηση της μνήμης του Πόντου δεν είναι καθήκον μόνο των Ελλήνων», όπως δήλωσε ο Gjergj Kola, ο Aλβανός ζωγράφος, του οποίου 180 έργα παρουσιάζονται στην έκθεση.

Αρχηγός της επίσκεψης ήταν η Πουλτουρτζίδου Χαρίκλεια, ενώ συνοδοί

καθηγητές η Βαληλή Μαρία, η Λιόρα Θεολογία, η Παρασκευαΐδου Ελένη και η Τσαντήλα Λευκοθέα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης