Θεματικής Eβδομάδας δράσεις και αποδράσεις…

image1Υλοποιήθηκε κατά το διάστημα 20-23 Μαΐου 2019 στο 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου η Θεματική Εβδομάδα με τίτλο «Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα».
Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, παρουσιάσεις και βιωματικές δράσεις από εξωτερικούς φορείς και εκπαιδευτικούς στον χώρο του σχολείου και στην Κατακόμβη του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.
Την Τρίτη 21/05/2019 μίλησε στους μαθητές μας ο διατροφολόγος Δουλβανίδης Ιορδάνης για τη σημασία της σωστής διατροφής για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Ο κ. Δουλβανίδης υπογράμμισε ότι στην καλή φυσική κατάσταση και καλή λειτουργία του οργανισμού συντελούν τόσο διατροφικοί όσο και μη διατροφικοί παράγοντες.
Μεταξύ άλλων πρότεινε στους μαθητές συνδυασμούς τροφών, χρονική απόσταση 3-4 ωρών μεταξύ των γευμάτων, κατανάλωση τροφών που υπάρχουν στη φύση,κατά τις βραδινές ώρες, γιατί μεταβολίζονται πιο εύκολα, ελαφρύ, «καθαρό» στομάχι το βράδυ για καλύτερο ύπνο. Τα όργανα του σώματός μας, για να λειτουργούν καλά, χρειάζονται υποστήριξη : οι πνεύμονες θέλουν άσκηση, το δέρμα άσκηση και νερό, το έντερο προβιοτικά.
Πέρα όμως από τον ρόλο των διατροφικών παραγόντων που επηρεάζουν την καλή λειτουργία του οργανισμού, όπως φαίνεται από τα παραπάνω, και μη διατροφικοί παράγοντες συντελούν σε αυτήν. Η άσκηση, η κατανάλωση νερού, ο σωστός ύπνος θωρακίζουν τον οργανισμό, ενώ το άγχος τον αποσυντονίζει, γιατί σταματάει κάθε μεταβολική εργασία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης