Ο Λεονἀρντο Ντα Βίντσι στο Noesis

ντα βιντσι 2

Τη ζωή και τις εφευρέσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι γνώρισαν οι μαθητές που επισκέφτηκαν το Noesis στις 18 Απριλίου συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς Ιορδανίδου Σοφία, Τζελαλή Αικατερίνη, Κορδάτου Αθηνά και Κρινάκη Μαλαματένια.

Συγκεκριμένα, στο Noesis παρουσιάζεται η έκθεση «Οι εφευρέσεις του Leonardo da Vinci», που είναι αφιερωμένη στη συμβολή του Ιταλού ουμανιστή και επιστήμονα στους τομείς της μηχανικής και της τεχνολογίας, αλλά και στην άλλη του πτυχή, του καλλιτέχνη, και διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 500 χρόνων από τον θάνατό του.

Παρουσιάζονται αντίγραφα από 27 εφευρέσεις του, πολλές από τις οποίες είναι λειτουργικές, καθώς και από 20 πίνακες ζωγραφικής.  Μεταξύ των εκθεμάτων ήταν ο πρόγονος του άρματος μάχης (σ.σ. τεθωρακισμένο), ο προάγγελος του ελικοπτέρου (σ.σ. έλικας μηχανής πτήσεων), ο γερανός, η τροχαλία, το σύστημα καστάνια, το ρουλεμάν.

Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης προβάλλονται σε οθόνη αντίγραφα από τους κώδικες Ντα Βίντσι, τα σχέδιά του, τα ημερολόγια και τις σημειώσεις του, που απεικονίζουν με κάθε λεπτομέρεια τις εφευρέσεις και κατασκευές του, όπως και επίσης σκηνές από ντοκιμαντέρ του BBC για τη ζωή του.

Ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση που εντυπωσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ντα βιντσι

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης