Η Α΄Γυμνασίου μας σε ομηρικές περιπέτειες…

20191105_105527Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 η Α΄ Γυμνασίου του Σχολείου μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο – Μουσείο «Οδύσσεια» στο Νόησις  στο πλαίσιο του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών από Μετάφραση.

Στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας, ΝΟΕSIS, σ’ έναν χώρο μεταμορφωμένο σε σκηνικό της αρχαιότητας με τρισδιάστατα, ρομποτικά ομοιώματα, που διέθεταν  κίνηση και ήχο, όλων των θηρίων και των τεράτων που κατάφερε να υπερνικήσει ο Οδυσσέας, οι περιπέτειες και οι περιπλανήσεις του ήρωα  ζωντάνεψαν  και ξετυλίχτηκαν  μπροστά στα μάτια των μαθητών. Μέσα στα σωθικά του Δούρειου Ίππου, που άλλοτε στριμώχτηκαν οι Αχαιοί, για να κυριέψουν την Τροία, οι μαθητές συνάντησαν τις  αναμνήσεις και τις απίστευτες λεπτομέρειες του θρυλικού ταξιδιού του Οδυσσέα, του ατρόμητου ήρωα αλλά και όλες τις  μνήμες, τα γεγονότα, τις μάχες και τους έρωτες των ηρώων της πιο συναρπαστικής ιστορίας του κόσμου. Έτσι, οι επισκέπτες του Θεματικού Πάρκου – μαθητές  που οδηγήθηκαν  μέσα στον Δούρειο Ίππο, είδαν μπροστά τους  τους θεούς, τα θηρία και τους θρύλους να ζωντανεύουν σε έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο. Παρακολούθησαν  τα κρυφά τεχνάσματα που μηχανεύτηκε ο Οδυσσέας, για να αποφύγει τους μεγάλους κινδύνους και όλες τις ικανότητες που χρησιμοποίησε, για να ξεγελάσει μυθικά τέρατα και θεούς. Η Κίρκη, οι Κύκλωπες, οι Λαιστρυγόνες, οι Σειρήνες, ο άγριος Ποσειδώνας και ο καλόγνωμος Αίολος  τους περίμεναν, για να τους πουν την ιστορία τους.

Την επίβλεψη, την εκπαιδευτική εγκυρότητα και τα κείμενα του Θεματικού Πάρκου και Μουσείου ανέλαβε  μια μεγάλη επιστημονική και δημιουργική ομάδα. Την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση της ομάδας είχε ο ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Κλασικής Φιλολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Ιωάννης Καζάζης. Τη συγγραφή των κειμένων και του σεναρίου του Μουσείου-Θεματικού Πάρκου έκανε ο κειμενογράφος και ερευνητής, Παναγιώτης Τοπαλίδης. Τη δική του «πινελιά» στο Πάρκο προσθέτει και ο δημοφιλής Γιάννης Σερβετάς, γνωστός και πολύ αγαπητός κυρίως για το πηγαίο και ευφυές χιούμορ του.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι Φιλόλογοι : Κρινάκη Μαλαματένια, Λιόρα Θεολογία, Πουλτουρτζίδου Χαρίκλεια, Ταουκτσή Διαλεχτή, Τσαντήλα Λευκοθέα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης