Η χορωδία του Σχολείου μας στους «Πλανήτες» της μουσικής

20200116_131413

Τη συμφωνική  σουίτα «Οι Πλανήτες» του Γκούσταβ Χολστ παρακολούθησε η χορωδία του Σχολείου μας στις 16/01/2020 στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

«Οι Πλανήτες» είναι μία εναλλακτική πρόταση γνωριμίας του διαστήματος για όλη την οικογένεια, μέσα από τον συνδυασμό εικόνας και ήχου. Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, με όχημα τη διάσημη συμφωνική σουίτα του Χολστ. Μέσα σε μία πανδαισία ήχων που δημιουργεί η συνεργασία των κρουστών, των χάλκινων πνευστών, της άρπας και των άλλων έγχορδων οι μαθητές  και όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν μία  εξαιρετική μουσική παράσταση με τη  συνδρομή της αστρονομίας και της ελληνικής μυθολογίας. Τα μουσικά κομμάτια συνόδευε βίντεο με πληροφοριακό υλικό για τους αντίστοιχους πλανήτες και τους θεούς που έδωσαν το όνομά τους σε αυτούς. Πρόκειται για ένα πάντρεμα της Μουσικής, της Αστρονομίας, της Ελληνικής Μυθολογίας και των Νέων Τεχνολογιών που κατάφεραν να δημιουργήσουν ποικίλα συναισθήματα στο κοινό.

Τη Διεύθυνση της Oρχήστρας είχε ο Georg Köhler και τη Σκηνοθετική Επιμέλεια/Βίντεο ο Φραγκίσκος Φαντόπουλος. Τα κομμάτια που ακούστηκαν έφεραν το όνομα ενός πλανήτη του πλανητικού μας συστήματος : «Άρης» ο Κομιστής του Πολέμου, «Αφροδίτη» η Κομίστρια της Ειρήνης, «Ερμής» ο Φτερωτός Αγγελιοφόρος, «Δίας» ο Κομιστής της  Ευτυχίας, «Κρόνος» ο Κομιστής των Γηρατειών, «Ουρανός» ο Μάγος, «Ποσειδώνας» ο Μυστικιστής.

Μετά το «τερπνόν» της μουσικής παράστασης ακολούθησε το «ωφέλιμον»: μια βόλτα των μαθητών της χορωδίας με λεωφορείο στην άνω Πόλη και στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αρχηγός της επίσκεψης ήταν η κ. Ιορδανίδου Σοφία, καθηγήτρια Μουσικής, και συνοδοί : η κ. Κορδάτου Αθηνά, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών, η κ. Πουλτουρτζίδου Χαρίκλεια, Φιλόλογος, και η κ. η Τζελαλή Αικατερίνη, Φυσικός.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης