Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου στο MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών

IMG_20200121_170127

Διδακτική επίσκεψη στο MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη στη Μονή Λαζαριστών πραγματοποίησαν μαθητές των τμημάτων Γ1, Γ2 και Γ3 του Σχολείου μας στις 21/01/2020. Οι μαθητές επισκέφτηκαν την έκθεση «Λιουμπόβ Ποπόβα. Φόρμα, Χρώμα, Χώρος» της Συλλογής Κωστάκη και συμμετείχαν σε βιωματικό σεμινάριο εικαστικών τεχνών, δημιουργώντας έργα εμπνευσμένα από το έργο της Ποπόβα.
Η Ποπόβα (1889-1924) ήταν μία από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Ρωσικής Πρωτοπορίας. Ήταν ζωγράφος, δασκάλα και σχεδιάστρια. Αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της σύντομης ζωής της, στον σχεδιασμό υφασμάτων καθώς και στον γραφιστικό σχεδιασμό, γεγονός που την καθιστά πρωτοπόρο στην τέχνη του ντιζάιν του 20ου αιώνα.
Στη Συλλογή Κωστάκη του MOMus – Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, η Ποπόβα εκπροσωπείται με περίπου 200 έργα και αρχειακό υλικό κι η εκπροσώπηση αυτή είναι μοναδική διεθνώς.
Αρχηγός της επίσκεψης ήταν η κ. Κορδάτου Αθηνά, Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών και συνοδοί ο κ. Θεοδοσιάδης Ιορδάνης, Βιολόγος και η κ. Ιορδανίδου Σοφία, Καθηγήτρια Μουσικής.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης