Στα μονοπάτια της μουσικής του Ρίχαρντ Στράους

20200221_092313     Έργα του σπουδαίου Γερμανού συνθέτη Ρίχαρντ Στράους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μαθητές της χορωδίας και μαθητές των τμημάτων Β1 και Β6 του σχολείου μας την Παρασκευή 21/02/2020 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές παρακολούθησαν την τελευταία πρόβα της Κ.Ο.Θ.  πριν από τη βραδινή συναυλία της Παρασκευής 21/02/2020.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαρακτηριστικούς σταθμούς στην πλούσια συνθετική πορεία του «τελευταίου Γερμανού ρομαντικού», από τη φρεσκάδα ιδεών των νεανικών του χρόνων και τις συνθέσεις της ώριμης περιόδου του, έως τη σοφία των ύστερων χρόνων του :
Σερενάτα για 13 πνευστά σε μι ύφεση μείζονα, έργο 7
Duet-Concertino για κλαρινέτο και φαγκότο, TrV 293
Μεταμορφώσεις, σπουδή για 23 σόλο έγχορδα, TrV 290, AV 142
Τα Φαιδρά Καμώματα του Τιλ Όιλενσπιγκελ, έργο 28, TrV 171
Την Κ.Ο.Θ. διεύθυνε ο πολυβραβευμένος Έλληνας μαέστρος Δημήτρης Μποτίνης, ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της ρωσικής μουσικής σκηνής. Σολίστες της συναυλίας ήταν δύο διακεκριμένοι μουσικοί από το δυναμικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο) και ο Αλέξανδρος Οικονόμου (φαγκότο).
Αρχηγός της επίσκεψης ήταν η κ. Ιορδανίδου Σοφία, καθηγήτρια Μουσικής, και συνοδοί : η κ. Κορδάτου Αθηνά, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών, η κ. Γώτσιου Φερονίκη, η κ. Πουλτουρτζίδου Χαρίκλεια, Φιλόλογοι, και η κ. Τζελαλή Αικατερίνη,Φυσικός.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης