Ενημέρωση σχετικά με την επαναλειτουργία του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου από 18/5/20

Καταγραφή

Σχετικά με την επαναλειτουργία της σχολικής μας μονάδας από 18 Μαΐου:

• Οι μαθητές που ανήκουν στα υποτμήματα Α θα προσέλθουν αυτήν την εβδομάδα (18/5-22/5) τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, ενώ οι μαθητές που ανήκουν στα υποτμήματα Β θα προσέλθουν Τρίτη, Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν το αντίστροφο πρόγραμμα ημερών.

• Σχετικά με τον χωρισμό των τμημάτων σε υποτμήματα, τη χρονική ζώνη προσέλευσης και την πόρτα εισόδου του κάθε τμήματος στη σχολική μονάδα θα ενημερωθείτε με mail από τη Διεύθυνση του σχολείου.

• Ιδιαίτερα για τη χρονική ζώνη προσέλευσης και πόρτα εισόδου θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
08:05-08:10:

Α)από την κάτω πόρτα, της αυλής (προς την Καραολή-Δημητρίου), τα υποτμήματα των Α2, Α4, Α5, Β4
Β)από την κεντρική είσοδο (28η Οκτωβρίου) τα υποτμήματα των Α1, Γ3
Γ)από την πάνω είσοδο της πίσω αυλής (28η Οκτωβρίου, στο πάρκινγκ των αυτοκινήτων, που ήταν μέχρι τώρα κλειστή) τα υποτμήματα των Α3, Β1, Β2

08:10-08:15:

Α)από την κάτω πόρτα, της αυλής (προς την Καραολή-Δημητρίου), τα υποτμήματα των Β3, Β6, Γ2, Γ4
Β)από την κεντρική είσοδο (28η Οκτωβρίου) τα υποτμήματα των Β5, Γ6
Γ)από την πάνω είσοδο της πίσω αυλής (28η Οκτωβρίου, στο πάρκινγκ των αυτοκινήτων, που ήταν μέχρι τώρα κλειστή) τα υποτμήματα των Γ1, Γ5

Το πρωί δε θα γίνεται συγκέντρωση στον χώρο της αυλής, αλλά οι μαθητές, μόλις εισέρχονται στο σχολείο, θα κατευθύνονται στην αίθουσα της τάξης τους με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού.

• Το σχολείο θα λειτουργήσει σε δύο ομάδες-κύκλους υποτμημάτων με χωριστά διαλείμματα, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών που θα αυλίζονται την ίδια ώρα, ενώ κατά τη διάρκεια του διαλείμματος θα παραμένει το κάθε υποτμήμα σε δικό του ξεχωριστό χώρο στην αυλή και πάλι με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού.
Συγκεκριμένα: (1ος κύκλος) τα υποτμήματα των Α1, Α3, Β2, Β4, Β5, Γ3, Γ4, Γ5 θα κάνουν διάλειμμα μετά τη 2η, 4η και 6η ώρα (09:45-10:00, 11:30-11:45, 13:15-13:30),
(2ος κύκλος) τα υποτμήματα των Α2, Α4, Α5, Β1, Β3, Β6, Γ1, Γ2, Γ6 θα κάνουν διάλειμμα μετά την 1η, 3η και 5η ώρα (09:00-09:15, 10:45-11:00, 12:30-12:45)

• Το πρόγραμμα μαθημάτων θα έχει κάποιες αναπροσαρμογές λόγω της απουσίας κάποιων εκπαιδευτικών με άδεια, ώστε να αποφευχθούν, όσο είναι δυνατόν, τα κενά.

Το κυλικείο δε θα λειτουργεί, γι’ αυτό είναι σημαντικό οι μαθητές να φέρνουν μαζί τους από το σπίτι κολατσιό και νερό.

• Στις αίθουσες θα υπάρχει αντισηπτικό, όμως καλό θα ήταν και ο κάθε μαθητής να έχει τα προσωπικά του είδη καθαρισμού. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, αν όμως θέλει να τη φοράει κάποιος, πρέπει να το κάνει σωστά.

• Για λόγους προστασίας της υγείας τους δεν επιτρέπεται ο δανεισμός βιβλίων και εξοπλισμού, οπότε ο κάθε μαθητής θα πρέπει να φροντίσει να έχει μαζί του τα βιβλία και τετράδιά του, στυλό, διορθωτικό ή ό,τι άλλο χρειάζεται για τη διεξαγωγή του μαθήματος.

• Τη Δευτέρα και την Τρίτη οι μαθητές θα ενημερωθούν από τους εκπαιδευτικούς για τον τρόπο και τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου.

• Για όσους μαθητές δεν προσέλθουν στα μαθήματα με χρήση της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης, θα συνεχιστούν τα μαθήματα με τη μορφή σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης. Για το πρόγραμμα της σύγχρονης θα ενημερωθείτε από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς ή από τη Διεύθυνση του σχολείου.
Παρακαλούμε τους κηδεμόνες των μαθητών σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε να συμβουλεύσουν τα παιδιά τους σχετικά με τη σπουδαιότητα τήρησης των κανόνων λειτουργίας.
Για την ενημέρωσή σας μπορείτε να ανοίξετε τους παρακάτω συνδέσμους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Τι πρέπει να γνωρίζω για να προστατεύσω τον εαυτό μου και το σχολείο
Λίστα ελέγχου για γονείς και κηδεμόνες
Λίστα ελέγχου για μαθητές/μαθήτριες
Πώς πρέπει να μιλάω στους έφηβους για τον covid 19
Πλύσιμο χεριών -1
Πλύσιμο χεριών -2
Οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης