Φοιτήτριες ξένων Πανεπιστημίων στο 1o Γυμνάσιο Ευόσμου

P1050085

 

 

Από τις 4/3/2014 και για έξι εβδομάδες πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρόγραμμα ‘Young power’ σε συνεργασία με τον φοιτητικό οργανισμό AIESEC του Πανεπιστημίου ‘Μακεδονία’ Θεσσαλονίκης και με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Χατζηευστρατίου Ευαγγελίας. Υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας τρεις φοιτήτριες από πανεπιστήμια του εξωτερικού και συγκεκριμένα τη Nadja Sissoko ( Technical University, Dresden Germany ), τη Martina Bertova ( Silesian University, Opava Czech Republic ) και τη Menna Mannaa ( Ain Shams University, Cairo Egypt ).

P1050083

Τα θέματα που παρουσίασαν στους μαθητές ήταν ενδιαφέροντα και πρωτότυπα (team work, time management, presentation skills, feedback).  Η παρουσίαση με power point, video, παιχνίδια αλλά και η συζήτηση κινητοποίησαν τους μαθητές, έτσι ώστε να συμμετάσχουν ενεργά και στο τελικό στάδιο δουλεύοντας σε ομάδες και κάνοντας τις δικές τους παρουσιάσεις με θέμα: Greek Educational System.

P1050086

Οι φοιτήτριες έκαναν ιδιαιτέρως θετικά σχόλια για την εμπειρία τους με τους μαθητές μας, τη συμπεριφορά τους και το γνωστικό τους επίπεδο, καθώς και για τη φιλοξενία που τους παρείχε στους ξενώνες της Εκκλησίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου ο πατήρ Γεώργιος Μίλκας.  Απόλαυσαν την ελληνική κουζίνα, τον ηλιόλουστο καιρό και επισκέφτηκαν αξιοθέατα στη Θεσσαλονίκη αλλά και στους γύρω νομούς.  Μας είπαν ότι οι Έλληνες είναι χαμογελαστοί, φιλόξενοι και εξυπηρετικοί, και πως η εμπειρία τους ήταν καλύτερη από ό,τι περίμεναν. Αρνητικά σχόλια;  Τα σκουπίδια στους δρόμους, οι γραμμένοι τοίχοι, τα αργοπορημένα και γεμάτα κόσμο λεωφορεία.  Όσο για τα σχόλια των μαθητών μας, η συντριπτική πλειοψηφία θεώρησε το πρόγραμμα ενδιαφέρον, διασκεδαστικό, επιμορφωτικό, μια εμπειρία που τους έδωσε την δυνατότητα –μέσω της Αγγλικής Γλώσσας- να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές κουλτούρες, να συνεργαστούν και να εκφράσουν και τις δικές τους απόψεις.

P1050089

Πιστεύουμε ότι τέτοια προγράμματα βοηθούν όλους μας να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι για την εκπαίδευση να δημιουργεί ολοκληρωμένες προσωπικότητες αλλά και να χτίζει ένα πλαίσιο αρμονικής συνεργασίας μεταξύ των λαών.

 P1050090

Κουρέα Βασιλική και Μούσα Αναστασία, μαθήτριες της Γ΄ τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης