Η Β΄Γυμνασίου του σχολείου μας στη Μουσικοσατιρική Παράσταση «Stand-up Symphony

Διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησε στις 30/11/2022 η Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας στον Λευκό Πύργο και στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, όπου η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ) συνέπραξε με τον κωμικό Δημήτρη Δημόπουλο στη Μουσικοσατιρική Παράσταση «Stand-up Symphony». Πρόκειται για μια ξεχωριστή παράσταση όπου η μουσική συνάντησε την κωμωδία όπως ποτέ άλλοτε στη Θεσσαλονίκη και έφερε κοντά το κλασικό με το μοντέρνο, αποκαλύπτονας στους μαθητές μας ότι η κλασική μουσική είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας και όχι μονάχα άκουσμα της Μ. Παρασκευής.
Ο γνωστός κωμικός Δημήτρης Δημόπουλος ανεβαίνοντας στη σκηνή με την Κ.Ο.Θ. και με το αστείρευτο χιούμορ του απάντησε σε ερωτήματα όπως:
‘Ποιος είναι ο κώδικας συμπεριφοράς σε μια συναυλία συμφωνικής μουσικής;’
ή το ‘Πώς άλλαξε ο τρόπος που ακούμε μουσική τον τελευταίο αιώνα;’
αποκαλύπτοντας πως ο καθένας μας μπορεί να (και ίσως έχει ήδη) παίξει όργανο μιας συμφωνικής ορχήστρας…
Στο πόντιουμ της Κ.Ο.Θ. η Φαίδρα Γιαννέλου.
Κείμενα – Παρουσίαση: Δημήτρης Δημόπουλος
Διεύθυνση ορχήστρας: Φαίδρα Γιαννέλου
Ακούγονται αποσπάσματα από έργα των:
Ροσσίνι, Γκρηγκ, Στράους, Στράους ΙΙ, Σαρπεντιέρ, Χαίντελ, Μέντελσον, Μότσαρτ, Έλγκαρ, Πονκιέλι, Σμέτανα, Ντβόρζακ, Βάγκνερ, Μπιζέ, Μουσόργκσκι, Τσαϊκόφσκι και Μπετόβεν.
Αρχηγός της επίσκεψης ήταν η Ιορδανίδου Σοφία, Καθηγήτρια Μουσικής και συνοδοί οι εκπαιδευτικοί : Βαληλή Μαρία, Καθηγήτρια Ιταλικών, Παπανικολάου Αναστασία, Μαθηματικός, Πουλτουρτζίδου Χαρίκλεια, Φιλόλογος, Τζελαλή Αικατερίνη, Φυσικός, Τσαντήλα Λευκοθέα, Φιλόλογος .

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης