Πρώτο βραβείο και ταξίδι στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες

Πρώτο βραβείο έλαβε κατά το περσινό σχολικό έτος η μαθήτρια της Γ΄ Τάξης του Σχολείου μας, Τούμπα Χρυσάνθη, με ένα έργο ζωγραφικής της στην κατηγορία εικαστικής δημιουργίας στον ψηφιακό μαθητικό διαγωνισμό «Λέμε ΟΧΙ στον Σχολικό και Διαδικτυακό εκφοβισμό». Ο διαγωνισμός ήταν προϊόν κοινής πρωτοβουλίας του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του British Council με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Μετά από επίσημη πρόσκληση του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου η μαθήτρια Τούμπα Χρυσάνθη, συνοδευόμενη από την καθηγήτρια Καλλιτεχνικών του Γυμνασίου μας, Κορδάτου Αθηνά, πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 28-30 Νοεμβρίου. Στις Βρυξέλλες έγινε θερμή υποδοχή όλων των βραβευθέντων Ελλήνων μαθητών και μαθητριών από τον συνεργάτη του κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, κ. Αντωνακάκη, ο οποίος μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκεί τα παιδιά έμαθαν την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου. Κατόπιν φωτογραφήθηκαν με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο και παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα. Τέλος, ακολούθησε επίσκεψή τους στο Parliamentarium Museum, όπου μέσα από οπτικοακουστικό υλικό ταξίδεψαν στην Ευρωπαϊκή ιστορία και γνώρισαν τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας!

(Οι άλλοι μαθητές στη φωτογραφία είναι από το Λύκειο Αξιού. Πήραν πέρυσι το 1ο βραβείο, στον ίδιο διαγωνισμό, στην κατηγορία «βίντεο».)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης