Ταξίδι στον κόσμο της Ελληνικής Μυθολογίας με εισιτήριο μια θεατρική παράσταση

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου του 2022 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τμημάτων της Α΄ τάξης του Πρώτου Γυμνασίου Ευόσμου στο Θέατρο «Αριστοτέλειον», με σκοπό την παρακολούθηση της παράστασης: «Θησέας και Αριάδνη».
Η εν λόγω παράσταση κέντρισε το ενδιαφέρον όλων των μαθητών, οι οποίοι έλαβαν την ευκαιρία να περιηγηθούν με έναν διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό τρόπο στον κόσμο της Ελληνικής Μυθολογίας. Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να εντοπίσουν στοιχεία Πολιτισμού και Ιστορίας, τα οποία συνδέονται άμεσα με την διδακτέα σε αυτούς ύλη, συμπληρώνοντας τις γνώσεις τους και λαμβάνοντας μια ζωντανή εικόνα των όσων έχουν διδαχθεί.
Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους, που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει, καθώς σε αυτήν εκτυλίσσονται σκηνές από όλη την Ελληνική Μυθολογία. Ήρωες, θνητοί, υπεράνθρωπα και υπερφυσικά όντα και ασφαλώς, οι Ολύμπιοι Θεοί συμμετέχουν σε μια υπερφυσική δράση, καθηλώνοντας τους θεατές.
Τα μνημειακά σκηνικά και κοστούμια, που παρουσιάστηκαν, ήταν επηρεασμένα από διάφορες τοιχογραφίες και αρχαίες αναπαραστάσεις. Η μουσική αποτελούσε ένα μείγμα παραδοσιακών και έντεχνων μουσικών ακουσμάτων από την Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κόσμο.
Η θεατρική ομάδα εκτέλεσε τον ρόλο της με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία, καταφέρνοντας να δώσει σάρκα και οστά στον γνωστό μύθο του ξακουστού Θησέα. Ηθοποιοί, εναέριοι ακροβάτες, τραγουδιστές και μουσικοί συνεργάστηκαν υπό την καθοδήγηση και την εκπληκτική σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου, συνθέτοντας ένα φαντασμαγορικό έργο και ταξιδεύοντας το κοινό στον μαγευτικό κόσμο της αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας.
Συμπερασματικά, η παράσταση αυτή αποτέλεσε μία πραγματικά ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία, που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη των μαθητών ως μία από τις καλύτερες σχολικές εκδρομές.
Ο μαθητής της Α΄ Γυμνασίου Ιωάννης-Εφραίμ Αγγέλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης