Διδακτική επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η Β΄Γυμνασίου του σχολείου μας στις 22/04/26 στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας με αφορμή τη διδασκαλία του σονέτου «Καλλιπάτειρα» του Λορέντζου Μαβίλη.
Οι μαθητές χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες υλοποίησαν με την καθοδήγηση μουσειοπαιδαγωγών τα εκπαιδευτικά προγράμματα : Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, Παραολυμπιακοί Αγώνες, Επιστήμη του Αθλητισμού.
Αφετηρία της μουσειοπαιδαγωγικής πρακτικής του Ολυμπιακού Μουσείου αποτελεί η μόνιμη έκθεση «Ολυμπιακοί Αγώνες», η οποία περιλαμβάνει αφίσες, μετάλλια, επαίνους, δάδες, καρφίτσες, μασκότ των αγώνων, φόρμες, φανέλες, προσωπικά αντικείμενα αθλητών. Η έκθεση ως φορέας πολλαπλών σημασιών δεν αποτελεί μόνο τεκμήριο της αθλητικής ιστορίας και της εξέλιξης των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, αλλά και φορέα σκέψεων, ιδεών και αξιών του ανθρώπου και της κοινωνίας, αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της ανθρωπότητας.
Στη διάρκεια των προγραμμάτων οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες με στόχο την ανακάλυψη γνώσεων, την κατανόηση ή την αξιολόγησή τους. Ερωτήσεις, κουίζ, γρίφοι, παιχνίδια αντιστοίχισης και ανακάλυψης, αγωνίσματα Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων, boccia και goalball, συνθέτουν το παιδαγωγικό πλαίσιο της επίσκεψης στο Ολυμπιακό Μουσείο.
Την επίσκεψη οργάνωσαν οι φιλόλογοι Τσαντήλα Λευκοθέα και Πουλτουρτζίδου Χαρίκλεια και την πλαισίωσαν ως συνοδοί οι εκπαιδευτικοί Ανθομελίδου Χαρίκλεια, Παπανικολάου Αναστασία, Πέτσα Αναστασία και Ταουκτσή Διαλεχτή.
