Επίσκεψη στη PhotoBiennale

video_stuff_OUT

Επίσκεψη στο Μουσείο Φωτογραφίας στην αποθήκη Α΄ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι μαθητές που συμμετέχουν στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Φωτογραφία και οπτική αντίληψη» το Δεκέμβριο συνοδευόμενοι από τους επικεφαλής του Προγράμματος εκπαιδευτικούς Θεοδοσιάδη Ιορδάνη και Τζελαλή Αικατερίνη.

Ο σκοπός της επίσκεψής στο Μουσείο ήταν η φετινή έκθεση PhotoBiennale με θέμα το «Λόγο».  Η έκθεση αυτή αποτελεί το τρίτο μέρος της θεαματικής τριλογίας που ξεκίνησε το 2008 με θέμα τον «Χρόνο» και συνεχίστηκε το 2010-2011 με θέμα τον «Τόπο».

 

Ji Hyun Kwon

Ji Hyun Kwon

Κώστας Κυρίτσης

Κώστας Κυρίτσης

1

Παναγιώτης Λάμπρου, από τη σειρά Αριστούλα

 Τα έργα της έκθεσης που έκαναν εντύπωση στους μαθητές και για τα οποία τους ζητήθηκε να καταθέσουν τις προσωπικές τους εντυπώσεις είναι τα παρακάτω:

Η σειρά Εικονίσματα του Gabriele di Stefano, ο οποίος  «θολώνει» εσκεμμένα τα πρόσωπα πολιτικών ηγετών, χωρίς όμως αυτά να μετατρέπονται σε μη αναγνωρίσιμα. Οι  Αυτοπροσωπογραφίες  του Κώστα Κυρίτση, που καλεί σε ένα ταξίδι αναζήτησης της δικής του ταυτότητας. Μαζί τους ένα εμβληματικό πορτραίτο της Ji Hyun Kwon από τη σειρά The Guilty.

Ο Παναγιώτης Λάμπρου αναφέρεται στη γιαγιά του στη σειρά Αριστούλα. Στην ίδια ενότητα, η Vesselina Nikolaeva ξεδιπλώνει στη σειρά Yesterday when I was little μια ιστορία αγάπης, προσπαθώντας να αφηγηθεί στην κόρη της το ημερολόγιο από την αρχή της ζωής της.

Στα έργα του Άντρου Ευσταθίου από τη σειρά Nicosia International Airport αποτυπώνεται το αεροδρόμιο της Λευκωσίας

Άντρος Ευθυμίου από τη σειρά  Nicosia International Airport

Άντρος Ευθυμίου από τη σειρά  Nicosia International Airport

Η επίσκεψη στην έκθεση ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές, που αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τη φωτογραφία ως έργο τέχνης και όχι μόνο αποτύπωση μιας προσωπικής στιγμής μας.

Πηγή: http://www.thmphoto.gr/?p=5913

 

Μαρία Μουτσάκη, μαθήτρια της Α΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης