Τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα και το Ναύπλιο

DSCN1484

   Η καθιερωμένη τριήμερη εκδρομή της  Γ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε στις 11-13 Φεβρουαρίου με  προορισμό  την Αθήνα και το Ναύπλιο.

DSCN1580

DSCN1728

DSCN1724

    Αναχωρήσαμε  με τα λεωφορεία  νωρίς το πρωί της Τετάρτης  από το σχολείο και ύστερα από μια όμορφη οκτάωρη διαδρομή κεφιού φτάσαμε στην  Αθήνα. Αμέσως μετά την άφιξή μας επισκεφτήκαμε το κτίριο της Βουλής, όπου συναντήσαμε συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου που έκανε μια παράσταση συμπαράστασης στην Ελληνική Κυβέρνηση για το Eurogroup, που έμελλε να γίνει για το Ελληνικό Ζήτημα στο τέλος της εβδομάδας. Γι΄ αυτόν τον  λόγο με δυσκολία προσεγγίσαμε το κτίριο της Βουλής όπου μας περίμεναν δύο ξεναγοί  που μας ξενάγησαν στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μας έδωσαν πληροφορίες για την ιστορία του κτιρίου, τους ιδιοκτήτες και τη χρήση του. Το καλύτερο ακλούθησε, καθώς επισκεφτήκαμε την αίθουσα ολομέλειας της Βουλής, την οποία καθημερινά βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων. Εκεί καθίσαμε στα έδρανα των βουλευτών και φωτογραφηθήκαμε ως βουλευτές. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα προέβλεπε διασκέδαση στην ταβέρνα «Αδιαχώρητο» στους Αμπελόκηπους, όπου φάγαμε, χορέψαμε και διασκεδάσαμε πολύ! Το γλέντι, όμως, συνεχίστηκε και μετά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο μέχρι  πρωίας!

DSCN1476

DSCN1471

   Την επόμενη μέρα, νωρίς το πρωί, αναχωρήσαμε για τις «πολύχρυσες» Μυκήνες όπου επισκεφτήκαμε την Ακρόπολη και τον τάφο του Αγαμέμνονα. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα προέβλεπε επίσκεψη – ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και επίσκεψη στο πανέμορφο Ναύπλιο. Εκεί μας δόθηκε χρόνος δύο ωρών να εξερευνήσουμε τη γραφική  πόλη  με  τα όμορφα σοκάκια και τον παραδοσιακό οικισμό της και να επισκεφτούμε το Παλαμήδι, το οποίο ορισμένοι τολμηροί συμμαθητές μας το «κατέκτησαν», ανεβαίνοντας 999 σκαλοπάτια… Το βράδυ της ίδιας μέρας μετά τη επιστροφή μας στην Αθήνα πήγαμε στο Γκάζι στο «Hostel 46», όπου άναψε και πάλι το κέφι, χορέψαμε και ξεφαντώσαμε!

DSCN1521

   Την τρίτη μέρα της εκδρομής μας κινηθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας, περπατήσαμε στο Μοναστηράκι και στα γραφικότατα στενά της Πλάκας και ανηφορίσαμε για το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα για  την αρχιτεκτονική του. Εκεί μας έγινε ξενάγηση ιδιαίτερα κατατοπιστική για τα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο.

DSCN1701

DSCN1793

DSCN1789

DSCN1597

   Επειδή όμως όλα τα όμορφα στη ζωή τελειώνουν γρήγορα, μετά από όλα αυτά πήραμε το δρόμο της επιστροφής με συναισθήματα ανάμικτα και φτάσαμε στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη μας κουρασμένοι, άυπνοι και ορισμένοι από εμάς άρρωστοι, αλλά όλοι πολύ ευχαριστημένοι…

Και περάσαμε όμορφα, όμορφα! Και περάσαμε όμορφα στην εκδρομή αυτή!

 

                                                                                                                                  Ζαφειράκη Αφροδίτη, Σάβιακλη Φωτεινή, μαθήτριες της Γ΄τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης