Η Επανάσταση του 1821

ΑΠΟ: ΣΤΕΦΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - Μαρ• 25•21
Η ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση, την οποία διεξήγαγαν επαναστατημένοι Έλληνες εναντίον του οθωμανικού στρατού, με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ελληνικού κράτους.
Σημαντικός παράγοντας για την έναρξη της Επανάστασης ήταν η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας το 1814 στην Οδησσό της Ρωσίας από τρεις εμπόρους, τον Εμμανουήλ Ξάνθο, τον Νικόλαο Σκουφά και τον Αθανάσιο Τσακάλωφ. Η οργάνωση είχε σκοπό να συντονίσει τις προσπάθειες των υπόδουλων Ελλήνων.  
flickr2
                                                                                      www.flickr.com/photos
Επίσης, μορφωμένοι Έλληνες με τα έργα τους βοήθησαν στη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας, Ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου είναι ο ύμνος, που έγινε το σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία.    
Η Επανάσταση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1821 στην Πελοπόννησο. Έλληνες ύψωσαν τη σημαία της Ελευθερίας με ηγέτη τον μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανό.
flickr
                                                                                              www.flickr.com/photos
Η πολιτική ανεξαρτησία της Ελλάδας υπογράφηκε στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 1830 από τις τρεις συμμαχικές δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία).
Τους ήρωες αυτούς, που έδωσαν τη ζωή τους για τη χώρα μας και για να είμαστε εμείς ελεύθεροι τιμούμε κάθε Μάρτη.
SnappyGoat
                                                                                                     snappygoat.com
Κάθε χρόνο παρελάζουμε, για να τιμήσουμε αυτούς τους θαρραλέους Έλληνες. Αυτή τη χρονιά κλείνουμε τα διακόσια (200) χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης.
                     
Βίρλας Κωνσταντίνος – Γιώργης Στέφανος – Μούζος Κωνσταντίνος

Top