Η μουσική του 17ου

Γράφει ο Αλέξανδρος-Προκόπιος Παπουτσής (Γ3)

Ρωτήσαμε τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας για τις μουσικές τους προτιμήσεις* και σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της έρευνάς μας:

Οι περισσότεροι προτιμούν την ΠΟΠ μουσική και ακολουθεί η ΤΡΑΠ και μετά η ΡΟΚ.

Ταυτόχρονα, σε σχετική ερώτηση οι περισσότεροι δήλωσαν ότι απεχθάνονται την ΤΡΑΠ- αυτοί μάλλον είναι οι οπαδοί της ΠΟΠ μουσικής. Σε πολλούς, επίσης, δεν αρέσει η ΡΟΚ και σε περίπου άλλους τόσους η ΚΛΑΣΙΚΗ. Περισσότερη ανοχή δείχνουν οι συμμαθητές/τριές μας στην ΡΑΠ, στην ΤΕΧΝΟ και στην ΠΟΠ, ενώ κάποιοι/ες δήλωσαν ότι απεχθάνονται συγκεκριμένα τραγούδια, ανεξάρτητα από το είδος της μουσικής.

Αγαπημένοι τραγουδιστές/ριες για τους περισσότερους είναι: ο Σιντάρτα, ο Τραννός (!), ο The Weeknd, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Eminem, οι Artic Monkeys, η Lana Del Rey, ο Παντελίδης, η Lady Gaga, οι Rolling Stones, οι AC/DC, οι Central Cee, ο Οικονομόπουλος, η Φουρέιρα, οι BTS, η Billie Elish, ο Παι Φαν, οι Yeat, ο Light, ο Thug Slime, o Pop Smoke, οι Bloody Hawk, οι Logos Timis, η Αμάντα Γ. Tenfjord. Αναφέρθηκαν επίσης: η Taylor Swift, η Rihanna, ο Elvis Prisley, οι Nirvana, οι Metallica, ο Drake και η Adele. Έκπληξη αποτέλεσε για εμάς η παρουσία σε αυτόν τον κατάλογο των… YouTubers, IShowSpeed και Manos.

Οι περισσότεροι προτιμάμε τα Αγγλικά τραγούδια (100) και λιγότεροι τα Ελληνικά (53). Κάποιοι ακούν Ισπανικά, Ιαπωνικά μέχρι και Αραβικά και Κορεάτικα.

Καταγραφή2

Με βάση τις απαντήσεις που πήραμε, δεν φαίνεται να ξεχωρίζει κάποιο αγαπημένο άλμπουμ και τα αγαπημένα τραγούδια ποικίλλουν.

Η πιο αγαπημένη μουσική δεκαετία είναι του 2010, επειδή οι περισσότεροι τη θεωρούν καλύτερη.

Καταγραφή3

Καταγραφή4

Η χειρότερη μουσική δεκαετία θεωρείται για τους περισσότερους η δεκαετία του 60, πιθανόν επειδή δεν την ξέρουν.

Καταγραφή5

* Η έρευνα έγινε μέσω φόρμας google.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης