Το δυστύχημα στα Τέμπη

Γράφουν: Σάλτα Φαίδρα, Σοφού Χριστίνα, Χασιώτη Ελένη (Β4)

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 κοντά στον οικισμό Ευαγγελισμός Τεμπών Λάρισας και αφορούσε στη σφοδρή μετωπική σύγκρουση μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας της εταιρίας Hellenic Train με μια εμπορική αμαξοστοιχία.

Περί τις 23:22 ο επιβατικός συρμός Intercity με μηχανή ηλεκτρονικής Siemens Mobility 120-122 που μετέφερε περισσότερους από 350 επιβάτες και εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα. Η σύγκρουση, η ανάφλεξη και ο εκτροχιασμός των συρμών προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 85. Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα. Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν ακόμα δικαίωση.

Πριν από ο δυστύχημα είχαν γίνει έγγραφες προειδοποιήσεις, κινητοποιήσεις και νομικές ενέργειες των εργαζομένων στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όσον αφορά την υποστελέχωση, την ανεπαρκή συντήρηση και την έλλειψη ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στους σιδηροδρόμους. Στον απόηχο του δυστυχήματος διοργανώθηκαν μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και απεργίες σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα.

ΤΕΜΠΗ 1ΤΕΜΠΗ2Μηνύματα για τα Τέμπη από το ΦΙΛΙΠΕΙΟΝ Γυμνάσιο -Λύκειο Αιγείρας .

Το δυστύχημα στα Τέμπη αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλά σχολεία που εξέφρασαν τη θλίψη και τον θυμό τους .

Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του μαθητή Πατραμάνη Φώτη .  

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης