Γυναικεία κακοποίηση

Γυναικεία κακοποίηση, μεσαιωνική συμπεριφορά των ανδρών προς τις γυναίκες σε έναν «σύγχρονο» κόσμο. Αυτός είναι ο τρόπος που βλέπω εγώ προσωπικά την κακοποίηση και αυτός είναι και ο τρόπος που την αποτυπώνω στο έργο μου. Μεσαιωνικές φιγούρες, που συμβολίζουν την πρωτόγονη αυτή συμπεριφορά, και από πίσω ο «σύγχρονος πολιτισμός».
Μιλάω εδώ κυρίως για τους άνδρες, διότι αναφέρομαι στην γυναικεία κακοποίηση. Δεν γίνεται, ιδιαιτέρως τον 21ο αιώνα, το έτος 2024 να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Δεν θα έπρεπε καν να συζητιούνται τέτοια θέματα, είναι απαράδεκτο και από εμάς σαν κοινωνία. Αλλά δυστυχώς έχουμε μείνει τόσο πίσω σαν κοινωνία, σαν λαός, σαν νοοτροπία. Εδώ αξίζει να προσθέσω το αξιοσημείωτο γεγονός ότι εμείς οι ίδιοι, ως άνθρωποι τα αντιλαμβανόμαστε όλα αυτά, πολλές φορές, αλλά δεν μιλάμε, δεν βοηθάμε, μένουμε άπραγοι, θεωρούμε ότι αυτό θα περάσει από μόνο του. Κάνουμε τον σταυρό μας και λέμε να μείνουν αυτά μακριά από εμάς και δεν δίνουμε καμία περαιτέρω σημασία. Στην κακοποίηση πρέπει πάντα να υπάρχει απάντηση, δεν μπορεί να περνά απαρατήρητη.
Οι άνθρωποι χρειάζεται να μάθουμε να συνυπάρχουμε σε αυτόν τον κόσμο, αυτό όμως απαιτεί σεβασμό και αλληλεγγύη. Ένας ασφαλής κόσμος, σημαίνει όλοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά να μπορούν να κυκλοφορούν ασφαλείς και ελεύθεροι. Αυτό θα γίνει, αν όλοι οι άνθρωποι εκπαιδευτούμε από μικρά παιδιά να αγαπάμε τον πλησίον μας, να τον βοηθάμε όποτε το έχει ανάγκη, να μην θέλουμε να προκαλέσουμε πόνο και στενοχώρια σε κανένα ζωντανό πλάσμα. Αν είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι να γίνουμε μια γροθιά, ώστε να κάνουμε αυτόν τον κόσμο, ένα καλύτερο μέρος. Ένα μέρος, στο οποίο δεν θα φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε. Ένα μέρος που επικρατεί η αγάπη.

Νέστορας Τζιμπιμπάκης Β΄3

Το παρόν άρθρο και η εικόνα του είναι τα έργα του Νέστορα Τζιμπιμπάκη του τμήματος Β΄3 για τον διαγωνισμό της μαθητικής διημερίδας: «Ποιος έγινε πλησίον;» η οποία διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και από την Πρωτοβουλία- Πρόγραμμα για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας, στις 18-19 Απριλίου 2024.

Νέστορας Τζιμπιμπάκης, Γυναικεία Κακοποίηση

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης