Η Θεσσαλονίκη και οι Γεωκρυπτες της…

IMG_20170215_105527

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Geocaching:Minds on the move», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο των Καστρων Θεσσαλονίκης καθώς και διάφορα Βυζαντινά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της πόλης μας. Οι συνοδοί καθηγητές μας με την καθοδήγηση τους μας βοήθησαν να κατανοήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την σπουδαιότητα των μνημείων. Επίσης, με αφορμή αυτήν την  εκπαιδευτική  επίσκεψη  αναζητήσαμε γεωκρύπτες στην περιοχή.

  Αρχικά, φτάνοντας στα Κάστρα, ξεναγηθήκαμε από την ξεναγό  κ. Δήμητρα Κυριακού, η οποία επικεντρώθηκε στην σύνδεση της ιστορίας της πόλης με την σπουδαιότητα των μνημείων. Αμέσως άρχισε η αναζήτηση της πρώτης μας γεωκρύπτης την οποία τελικά εντοπίσαμε  στα Δυτικά Τείχη των Κάστρων της πόλης μας. Ο ενθουσιασμός μας δεν περιγράφεται αφού για πρώτη φοράπετύχαμε τον στόχο της ομάδας!

Έπειτα, κατηφορίσαμε στον ιστορικό βυζαντινό ναό του Οσίου Δαυίδ με το διάσημο ψηφιδωτό του Χριστού που ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο συμβολισμό του, επισκεφτήκαμε τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ορφανού, μετόχι της Ιεράς Μονής Βλατάδων, θαυμάζοντας τις πανέμορφες και διαχρονικές αγιογραφίες και τέλος, καταλήξαμε στην Ροτόντα όπου καταφέραμε να βρούμε μια δεύτερη γεωκρύπτη.

15

Και επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις,οι αναμνηστικές φωτογραφίες αποτυπώνουν τον ενθουσιασμό μας.

  Μέσα από την εκπαιδευτική αυτή εκδρομή είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την σπουδαιότητα της ιστορίας των μνημείων της πόλης καθώς και να εξοικειωθούμε με την αναζήτηση γεωκρυπτών.

Η ομάδα ERASMUS +του σχολείου.

16

Σχολιάστε

Top