Chapecoense “Tragic End”

geia3

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Βραζιλία μετά την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία με το σκάφος που κατ έπεσε στην Κολομβία, που ξεκλήρισε κυριολεκτικά την βραζιλιάνικη ομάδα ποδοσφαίρου Σαπεκοένσε (Chapecoense).

Η συντριβή του αεροσκάφους στο οποίου επέβαιναν 81 άτομα, ανάμεσά τους και η αποστολή της Chapecoense  που θα συμμετείχε στον τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Atletico Madeyen είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 76 άτομα. Για την ώρα που δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι λόγοι της πτώσης του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν 81 άτομα. Κάποιοι εκτιμούν πως η συντριβή έγινε λόγω εξάντλησης καυσίμων ή ηλεκτρονικής βλάβης. Μάλιστα ο πιλότος φέρεται λίγο πριν τη συντριβή να απελευθέρωσε καύσιμα, κάτι που απέτρεψε έκρηξη κατά την πτώση που θα δεν θα είχε αφήσει κανέναν ζωντανό.

Mια πράξη  επιτομή του μεγαλείου του αθλητισμού, η Αtletico Νational  ανακοίνωσε ότι εισηγήθηκε επίσημα στην CONMEBOL την απονομή του τροπαίου του Copa Sudamericana στην Chapecoense, μετά από την αεροπορική τραγωδία που έπληξε τον βραζιλιάνικο σύλλογο. Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η αντίδραση κορυφαίων βραζιλιάνικων ποδοσφαιρικών συλλόγων να δανείσουν, αναλαμβάνοντας οι ίδιο το όποιο οικονομικό κόστος, μερικούς από τους φερέλπιδες παίκτες τους στη Chapecoense , ώστε η ομάδα να «ξαναστηθεί» άμεσα στα πόδια της και να συνεχίσει να δίνει το παρόν στους αγώνες.

 geia1geia 2

Πηγές: www.gazzetta.gr , www.sport24.gr , www.ant1news.gr , www.news.gr

 

Σχολιάστε

Top