Επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην Πέμπτη 27-2-2014 η Τρίτη και η Τετάρτη τάξη του σχολείου μας μαζί με τους δασκάλους μας , πραγματοποιήσαμε εκπαι-

δεOLYMPUS DIGITAL CAMERAυτική εκδρομή στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη επαφή με την κινηματογραφική τέχνη πραγματοποιείται μέσα από τους προδρόμους του κινηματογράφου. Μια βιωματική δραστηριότητα μας ώθησε  να ανακαλύψουμε την ιστορία του κινηματογράφου μέσα από ειδικές κατασκευές όπως τα πραξινοσκόπια, ζωοτρόπια, βερασκόπια. Περνώντας στο χώρο του μουσείου, αναζητήσαμε την εξέλιξη των μηχανών, ξεκινώντας από την απλή εικόνα της φωτογραφικής μηχανής και καταλήγοντας σε ό, τι πιο σύγχρονο υπάρχει, τον τρισδιάστατο κινηματογράφο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ένα στερεοσκοπικό φιλμ, ιδιαίτερα πρωτότυπο μας υποδέχθηκε  σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με σκοπό να μας μυήσει στη μαγεία της 7ης τέχνης.

Τέλος καταλήξαμε στο στούντιο όπου κληθήκαμε  να εμπνευστούμε  τη δική μας  κινηματογραφική παραγωγή που είχε το θέμα «Οι ναυαγοί» . Σε συνεργασία με τους ανθρώπους του μουσείου και αξιοποιώντας τις υποδομές του οι δημιουργήσαμε  μια ταινία μικρού μήκους .

Ήταν μια απίστευτη εμπειρία!

Οι μαθητές/τριες της Γ΄και Δ΄τάξης

Σχολιάστε

Top