ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

Συντακτικό σημείωμα Μαρτίου

Αγαπημένοι/ες μου συμμαθητές/τριες Είστε έτοιμοι/ες  να υποδεχτείτε «Το Απροειδοποίητο»  Μαρτίου? Έφτασε…. Τα θέματα που θα περιλαμβάνει είναι και πολλά και ενδιαφέροντα! Ένα από αυτά αφορά στην εθνική μας γιορτής  25η Μαρτίου. Αχ! Πόσο σημαντική για ....

TIFT

Συνέντευξη κ. Ζέφης Τιφτικτσόγλου

1)    Πόσο περίπου μπορεί να σας πάρει χρονικά η δημιουργία του κάθε έργου; Απάντηση: Αναλόγως το μέγεθος και τις απαιτούμενες λεπτομέρειες. 2)    Ποιο υλικό είναι αυτό το οποίο όταν ολοκληρώνεται η δημιουργία του, δίνει αυτή ….

MALAKOP

Στέλιος Μαλακόπουλος

Στις 22/2/22 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο ολυμπιονίκης, κ. Στέλιος Μαλακόπουλος, ο οποίος μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας. Ο κ. Στέλιος Μαλακόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το τμήμα των Οικονομικών ….

PAPAKOSTAS

Συνέντευξη του δρ. Αρχαιολογίας, κ. Θεόδωρου Παπακώστα

Κατά την επίσκεψή του στο σχολείο μας ο δρ. Αρχαιολογίας κ. Θεόδωρος Παπακώστας μεταξύ άλλων απάντησε στα εξής ερωτήματα: 1/ Σε τι χρησιμεύει η γνώση της ιστορίας; Απάντηση: Η γνώση του παρελθόντος (γενικά) είναι χρήσιμη, ….

moutzan

ΓΡΑΜΜΑΤΑ στην Μουτζάν-Μαρτινέγκου

Θεσσαλονίκη, 16 Ιανουαρίου 2022 Αγαπητή Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Είναι γνωστό ότι στην εποχή μας οι γυναίκες έπειτα από πολλούς και μακροχρόνιους αγώνες, έχουμε κερδίσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία μας.  Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι ο σεξισμός ….

Albert-Einstein-board-1024x768

Αγαπώ τα Μαθηματικά

Οι καθηγητές μας κ. Σπάχου και  κ. Μανδάλτσης είχαν την ιδέα να ξεκινήσουν κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο για εμάς τους μαθητές και τις μαθήτριες. Σκοπός τους είναι  να «τρέξουν»  ένα πρόγραμμα που θα βάλουν τα ….

1821

Η ιστορία μιας επετείου

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του τούρκου δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Κατά τη γνώμη μου,είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεότερης Ελλάδας, καθώς ….

MASKA

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Τί είναι και πως γιορτάζονται οι απόκριες? Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από την Καθαρή Δευτέρα οπότε αρχίζει και η μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής. Ονομάστηκαν έτσι επειδή, τη περίοδο αυτή, συνηθίζεται να μην τρώνε ….