Ρατσισμός, μια νέα πανδημία

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Φεβ• 21•21

Γιώργος Τόλιας, Νικολέτα Μαρκάκη, Γ3

Όσο περνάνε τα χρόνια η κακία απέναντι σε άτομα με διαφορετικά χαρακτηριστικά μεγαλώνει. Eίναι, θα λέγαμε, μια νέα πανδημία, ο ρατσισμός που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο. Είναι πολλά τα άτομα που έχουν μυαλό που ταιριάζει σε παλιότερες εποχές, εκατοντάδες χρόνια πριν. Ενώ ο κόσμος πρέπει να εξελίσσεται προς το καλύτερο, αυτό το φαινόμενο μας κρατάει πίσω ως κοινωνία.

εικόνα εποχής

 Πολλές φορές οι άνθρωποι δε σκέφτονται πώς νιώθει ο άλλος όταν τον κρίνουν για τα διαφορετικά του χαρακτηριστικά. Σε ποιους δείχνουν, όμως, αυτό το μίσος; Σε έγχρωμους, ξένους, φτωχούς,

αρχείο λήψης

άτομα με ειδικές ανάγκες,

images (1)

γυναίκες,

images (12)

ομοφυλόφιλους,

αρχείο λήψης (2)

σε άτομα άλλων θρησκειών και σε άλλες ομάδες που έχουν κάποια ιδιαιτερότητα.

αρχείο λήψης (7)

Και αυτό γίνεται  για απίθανους λόγους, που συνήθως τους ορίζει ένα κομμάτι της κοινωνίας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αμόρφωτοι, δεν έχουν λογική κρίση και γι” αυτό το λόγο πιστεύουν και μεταδίδουν την νοοτροπία αυτή.  Όποιος μιλά προσβλητικά στα άτομα αυτά  δείχνει ότι δεν έχει μάθει να σέβεται το συνάνθρωπό του.

1

Και το δείχνουν είτε αποφεύγοντας απλά τους ανθρώπους αυτούς είτε εκφράζοντας την απέχθειά τους,

images (4)

λεκτικά είτε, τέλος, φτάνοντας σε υπερβολές και εκδηλώνοντάς το και σωματικά, με βία. Υπάρχουν και κάποιες ιστοσελίδες που διαβάζοντάς τες συμπεριφέρεσαι όλο και περισσότερο με οργή και μίσος για τα άτομα αυτά. Στην ουσία μας επηρεάζουν. Φυσικά είναι και η οικογένεια που σε κάνει να κρίνεις  έτσι κοροϊδεύοντας άτομα που δεν σου έφταιξαν σε τίποτα. Πότε θα καταλάβουμε ότι υπάρχουν και διαφορετικοί άνθρωποι;

images (7)

Άνθρωποι που είναι καλοί σε άλλα θέματα και ας υστερούν σε κάποια. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα τους κρίνουν. Όλοι είμαστε άνθρωποι. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Πρέπει να χωνέψουμε το γεγονός ότι ό,τι χρώμα και θρησκεία κι αν είναι ο συνάνθρωπός μας, είναι ίσος μ” εμάς.

images (6)

Να σταματήσει να υπάρχει τόση κακία γύρω μας. Ελπίζω σε έναν νέο τρόπο σκέψης. Όλοι αν προσπαθήσουμε, τότε πραγματικά ο κόσμος θα αλλάξει προς το καλύτερο. Για παράδειγμα, όταν βλέπουμε στον δρόμο κάποιον να δέχεται bullying πολλές φορές δεν αντιδρούμε και συνεχίζουμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, κάτι που είναι λάθος.

images (2)

  Όλα θα ήταν καλύτερα αν αντιδρούσαμε.  Και οι άνθρωποι αυτοί θα ζούσαν μια καλύτερη ζωή. Ας λειτουργήσουμε ως μια ενωμένη κοινωνία. 

images (3)

 

Σχολιάστε

Top