Υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Μαρ• 26•21

Αφροδίτη Παγκάκη, Α6

Σήμερα γίνεται λόγος για την υγεία καθημερινά. Για το πώς θα κρατηθούμε υγιείς. Ενώ άλλοι δεν νοιάζονται καθόλου. Αλλά από τι εξαρτάται η υγεία στην πραγματικότητα;

Για μένα η σωματική υγεία είναι σημαντική όσο και η ψυχική. Για να έχουμε μια καλή υγεία, πρώτ’ απ’ όλα πρέπει να τρεφόμαστε υγιεινά.

kotopoulo-kreas

Να προτιμάμε τροφές πλούσιες σε θρεπτικές ουσίες, φτιαγμένες από αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά.

images (11)

Επίσης, καλό θα ήταν να επιλέγουμε τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων. Επειδή όμως η ισορροπημένη διατροφή, δεν είναι το μόνο που μπορεί να βοηθήσει για να έχουμε μια καλή υγεία, ας δούμε τι άλλο χρειάζεται. Η άθληση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Με το να αθλούμαστε το σώμα μας γίνεται ανθεκτικό και δεν αρρωσταίνουμε τόσο εύκολα.

images (32)

Αλλά το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε εξετάσεις και εμβόλια. Άμα δεν κάνουμε τους προληπτικούς ελέγχους, τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να βοηθήσει.

images (25)

Εννοείται ότι για να είναι όλα εντάξει θα πρέπει να αποφεύγουμε το τσιγάρο, το αλκοόλ, μιας και είναι πολύ βλαβερά για τον οργανισμό.

 Αλλά, ακόμη κι αν εφαρμόζουμε όλα τα παραπάνω, δεν εξασφαλίζουμε την καλή λειτουργία του οργανισμού, αν δεν αποφεύγουμε το άγχος.

images (24)

Ο άνθρωπος, για να είναι καλά ψυχικά, πρέπει να είναι χαρούμενος και να μην υπάρχει πολλή πίεση γύρω του. Ας μην ξεχνάμε, τέλος, μαζί με όλα τα άλλα, πως για να κρατήσουμε τη σωματική, αλλά και την ψυχική μας κατάσταση σε ένα καλό επίπεδο, αυτό που  χρειαζόμαστε απαραιτήτως είναι ο ύπνος. Μην παραμελείτε, λοιπόν, τίποτα από τα παραπάνω! Είναι μια καλή αρχή, ώστε να μην  αρρωστήσετε ή, τέλος πάντων, να κάνετε ό,τι μπορείτε για να το αποφύγετε.

μασκα 1

Σχολιάστε

Top