Με αφορμή μια εικόνα

Με αφορμή μια εικόνα

10.1

«Οι δικοί μου σούπερ ήρωες»

Σε αυτή την εικόνα βλέπω τους σούπερ ήρωες της παιδικής μας ηλικίας να υποκλίνονται στους πραγματικούς ήρωες που είναι οι γιατροί .

Δεν ακούω κάτι άλλα ούτε και οι γιατροί γιατί δεν μπορούμε να ακούσουμε τους σούπερ ήρωες, αλλά ξέρω ότι τους λένε «μπράβο», γιατί ούτε αυτοί δεν μπορούν να σώσουν τόσους πολλούς ανθρώπους.

Το μόνο που γνωρίζω γι” αυτό το θέμα είναι ότι μόνο οι γιατροί μπορούν να μας σώσουν γιατί είναι οι σούπερ γιατροί.

Θα ήθελα να τους ρωτήσω πώς αντέχουν να σώζουν τόσους πολλούς ανθρώπους.

Οι σκέψεις μου είναι ότι οι άνθρωποι που είναι στο νοσοκομείο υποφέρουν και μερικές φορές δεν έχουν καλή κατάληξη.

Το θέμα αυτό δεν με κάνει χαρούμενη, γιατί αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν και θα ήθελα να σταματήσει όλο το θέμα με τον κορονοΐό.

Αργυρώ

Στην εικόνα βλέπω τους σούπερ ήρωες της τηλεόρασης να υποκλίνονται στους νέους σύγχρονους ήρωες , γιατρούς και νοσηλευτές. Τους ακούω να τους δίνουν συγχαρητήρια που δίνουν μάχη για την ανθρώπινη ζωή.

O Covid-19 είναι ένας πολύ άσχημος ιός όπου αν κάποιος αρρωστήσει βαριά μπορεί και να πεθάνει .Αν κάποιος χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο δεν επιτρέπεται να είναι κάποιος άλλος μαζί του . Κολλάει πάρα πολύ εύκολα και πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής . Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν μεγάλο αγώνα στα νοσοκομεία και στις κλινικές για αυτούς τους ανθρώπους . Είναι πρώτη φορά που το αντιμετωπίζουμε γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Θα ρώταγα τους γιατρούς και τους νοσηλευτές πώς νιώθουν ,όταν αντιμετωπίζουν έναν άνθρωπο με Covid-19 και πώς νιώθουν για όλη αυτή την κατάσταση.
Ελπίζω να περάσει γρήγορα αυτή η κρίση που περνάμε και να ξαναγυρίσουμε στις δουλειές και στο σχολείο μας. Νιώθω όμορφα που είμαι στο σπίτι με την οικογένειά μου αλλά και λύπη επειδή δεν βλέπω τους φίλους , τις φίλες μου και τη δασκάλα μου.

Νεφέλη

Όλος ο κόσμος ακόμα κι οι σούπερ ήρωες υποκλίνονται με σεβασμό και θαυμασμό στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές.

Οι υγειονομικοί αγωνίζονται με κάθε θυσία να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που νόσησαν από τον κορονοϊό και κινδυνεύει η ζωή τους.                        Ο κορονοϊός είναι μια ασθένεια μεταδοτική με σοβαρές επιπλοκές που επιφέρει θάνατο , ειδικά σε άτομα με σοβαρά νοσήματα.                                                    Όλα τα περιοριστικά μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις των χωρών μας προστατεύουν από αυτήν την ασθένεια.                                                                            Με την εμφάνιση αυτής της ασθένειας η ζωή των πολιτών έχει αλλάξει εντελώς. Πρέπει να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν καθημερινά μεγάλη μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τους ασθενείς.

Νιώθω περήφανη για όλους τους εργαζόμενους στην υγεία και αγάπη για το μεγάλο έργο που προσφέρουν στην κοινωνία μας.

 ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΑΞΙΟΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Έλενα

«Οι πραγματικοί ήρωες»

Σε αυτή την εικόνα βλέπουμε τους σουπερ ήρωες των ταινιών να υποκλίνονται με σεβασμό στους σύγχρονους μας ήρωες οι οποίοι έχουν βοηθήσει τόσο κόσμο.

Ο κορονοϊός ή αλλιώς όπως τον λένε οι γιατροί Covid-19, Είναι μεταδοτικός και έχει μεταλλαχθεί με αποτέλεσμα να είναι πιο επικίνδυνος! Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να είμαστε προσεκτικοί.

Στην εικόνα ακούγονται ζητωκραυγές για τους γιατρούς ,που δίνουν καθημερινή μάχη για να σωθεί η ανθρώπινη ζωή.

Μια απορία μου είναι πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Πότε θα μπορούμε να ξαναγκαλιάσουμε τους φίλους μας ; Πότε θα μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα και παντού χωρίς την μάσκα μας ;  Πότε θα ξανακάνουμε μάθημα κανονικό στο σχολείο μας ;  Μακάρι να ήξερα…          Όμως αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή. Θέλω  τόσο πολύ να ξαναδώ τους/τις φίλους/φιλές μου και τη δασκάλα γιατί μου λείπουν όλοι πραγματικά πολύ !

Επίσης θα ρώταγα τους γιατρούς και τους νοσηλευτές πώς νιώθουν όταν αντιμετωπίζουν έναν άνθρωπο με κορονοϊό. Πιστεύω ότι θα τους είναι αρκετά δύσκολο!

Όλοι μας πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Θεό μας που μας βοήθησε που δεν ήμασταν από τα 1 εκατομμύρια άτομα που πέθαναν από τον ιό. Είμαι πολύ περήφανη για τους γιατρούς που έχουν σώσει τη ζωή τόσων ανθρώπων ! Τους αξίζει ένα τεράστιο «συγχαρητήρια» !

Ναταλία

«Οι αληθινοί ήρωες»

Στην εικόνα  διακρίνονται οι υπερήρωες των ταινιών οι οποίοι υποκλίνονται με σεβασμό στους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν καθημερινή μάχη για να νικήσουν τον ιό.

Στον διάδρομο επικρατεί απόλυτη ησυχία ως ένδειξη σεβασμού για την προσπάθειά τους.

Ο ιός αυτό είναι επικίνδυνος και έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να νοσούν και άλλοι να πεθαίνουν. Γι’ αυτό πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας ,ώστε να μένουμε ασφαλείς .

Μια απορία μου είναι πότε θα τελειώσει η πανδημία και πότε θα επιστρέψει ο κόσμος σε κανονικούς ρυθμούς.

Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους που υποφέρουν και στο να μην υπάρχουν άλλοι θάνατοι .

Όλη αυτή η περιπέτεια μου έχει δημιουργήσει ανησυχία, άγχος και λύπη και επιθυμώ να τελειώσει αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατό!!!

Γιώργος Λ.

«Οι καινούργιοι μας ήρωες»

Σε αυτήν την εικόνα βλέπω τους παιδικούς μας ήρωες να υποκλίνονται γιατρούς ,γιατί πλέον από ότι φαίνεται οι γιατροί είναι οι καινούργιοι μας ήρωες.

Έχω ακούσει για μια ασθένεια που λέγεται κορονοϊός κι  εξαιτίας της έχουν πεθάνει πάρα πολλοί άνθρωποι. Τ ο έχουν πάθει μέχρι και μωρά ! Όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται όλο αυτό και γιατί να πεθαίνει τόσος κόσμος άδικα. Γνωρίζω πως οι γιατροί έχουν σώσει ανθρώπους κάτι το οποίο είναι δύσκολο κι πραγματικά τους αξίζει ένα τεράστιο μπράβο.

Θα ρώταγα σίγουρα γιατί δεν μπορούν να βγάλουν κάποια φάρμακα για τον κορονοΐό που να τα παίρνεις κι να σε κάνουν καλά αλλά θα ρώταγα κι αν όλα αυτά είναι αλήθεια γιατί είναι υπερβολικοί οι αριθμοί κρουσμάτων.

Η σκέψη μου είναι ότι αυτό είναι πολύ άδικο ,διότι οι άνθρωποι δε φταίνε σε τίποτα για να περνάνε αυτήν την επικίνδυνη αρρώστια. Το συναίσθημα μου είναι πολλή λύπη ,γιατί αυτός ο ιός είναι σε όλες τις χώρες κι έχουν πεθάνει υπερβολικά πολλοί άνθρωποι ! Ένα από τα όνειρα μου είναι να τελειώσει και να φύγει ο κορονοϊός. Επομένως οι γιατροί που κάνουν τόσο κόπο να βοηθήσουν είναι οι καινούργιοι μας ήρωες !

Μπέττυ

« Οι Σούπερ Ήρωες Νοσοκόμοι»

Σε αυτήν την εικόνα βλέπω τους  σούπερ ήρωες να υποκλίνονται στους γιατρούς και στους νοσοκόμους ,διότι μας βοηθούν όσο πιο πολύ μπορούν ώστε να νικήσουμε τον ιό .Στα νοσοκομεία κάθε μέρα πηγαίνουν πολλοί άρρωστοι για να σωθούν από την πανδημία. Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι βάζουν τα δυνατά τους για να τους κάνουν καλά. Δυστυχώς αρκετοί πεθαίνουν αλλά χάρη στις προσπάθειες των γιατρών και των νοσοκόμων πολλοί γίνονται καλά!

Αν είχα την ευκαιρία θα ήθελα να τους ρωτήσω πως τα καταφέρνουν ;Δεν φοβούνται ; Πόση δύναμη  έχουν να αντιμετωπίζουν τόσο δύσκολα πράγματα ; Το ξέρω είναι η δουλεία τους αλλά πως τα καταφέρνουν ;

Έναν χρόνο τώρα μας ταλαιπωρεί ο ιός και ακόμη δεν λέει να τελειώσει! Στα νοσοκομεία δίνουν ασταμάτητα μάχες .Είναι οι ήρωές μας αφού με τεράστια δύναμη παλεύουν για να σώσουν ζωές. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» !

Σωτηρία

« Οι σύγχρονοι ήρωες»

        Στην παραπάνω εικόνα βλέπω τους ήρωες των ταινιών να βρίσκονται σε ένα νοσοκομείο και να υποκλίνονται στους νοσοκόμους. Τους ακούω να χειροκροτάνε και να συγχαίρουν τους νοσοκόμους λέγοντας τους «ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σας και που σώζετε τον κόσμο από τον κορονοϊό. Είστε πιο καλοί από εμάς ,γιατί εμείς σώζουμε τον κόσμο από κακοποιούς που είναι σχετικά εύκολη δουλεία, ενώ ο κορονοϊός είναι μια δύσκολη υπόθεση.» .Επίσης γνωρίζω ότι αυτό συνέβη το 2020-2021.

Μια ερώτηση που θα ήθελα να κάνω για αυτό το θέμα είναι πώς όλοι αυτοί οι νοσοκόμοι και  οι γιατροί αντέχουν τόσες πολλές ώρες να δουλεύουν ειδικά όταν έχουν εφημερίες ,δηλαδή δουλεύουν 30 ώρες συνεχόμενα;

Αυτή η εικόνα πιστεύω είναι πολύ συμβολική και πιστεύω πως θα έπρεπε να την δείχνουν και στην τηλεόραση αυτή την φωτογραφία, αντί για τα μοντέλα και τους youtubers. Ακόμη νιώθω μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη που έχουμε τους γιατρούς και μας κάνουν καλά .Είναι πολύ σημαντικοί και αυτό αποδείχτηκε φέτος !

Αριάδνη

«Οι πραγματικοί ήρωες της εποχής μας»

Στην εικόνα βλέπω γιατρούς και νοσηλευτές να περπατούν στο διάδρομο ενός νοσοκομείου και οι σούπερ ήρωες να χαμηλώνουν τα κεφάλια τους και να υποκλίνονται σε αυτούς.

Ακούω παλαμάκια να χτυπούν, γέλια, χαρούμενους ανθρώπους να τραγουδούν και να φωνάζουν στο ιατρικό προσωπικό ¨Ευχαριστούμε για όλα όσα κάνατε για εμάς¨.

Τον τελευταίο χρόνο όλος ο πλανήτης δοκιμάζεται από μια επικίνδυνη πανδημία που ονομάζεται κορονοϊός ή όπως λένε οι επιστήμονες SARS COVID-19. Αρκετός κόσμος έχει χάσει τη ζωή του και πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τα νοσοκομεία γέμισαν με ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθει σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν σε εξαντλητικά ωράρια, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την ανθρώπινη ζωή.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι όταν ένας γιατρός ή νοσηλευτής τέλειωνε την πολύωρη βάρδιά του, έβγαζε τη μάσκα του και γύριζε σπίτι του, τι ήταν αυτό που τον ξεκούραζε και του έδινε δύναμη και κουράγιο να είναι δυνατός για μια ακόμα δύσκολη μέρα που τον περίμενε.

Σκέφτομαι ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές στάθηκαν σαν πραγματικοί ήρωες δίπλα στους ανθρώπους με αμέτρητη υπομονή, δύναμη και αντοχή. Όταν θα έχει τελειώσει όλη αυτή η περιπέτεια, θα έπρεπε κάθε κράτος να φτιάξει ένα άγαλμα αφιερωμένο σε αυτούς για να μην ξεχάσει ποτέ ο κόσμος την προσφορά τους.

Συναισθήματα…Κάνω υπομονή τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και περιμένω με ανυπομονησία τη στιγμή που θα μπορέσουμε να αγκαλιαστούμε ξανά. Συγκινούμαι με την εικόνα αυτή και θαυμάζω το ιατρικό προσωπικό για τη δύναμή του. Δεν θα ξεχάσω τη συγκίνηση που νιώσαμε όταν παρακολουθούσαμε ειδήσεις και είδαμε ότι νοσηλευτές αγόρασαν με δικά τους έξοδα τάμπλετ για να μπορούν οι ασθενείς της εντατικής να μιλήσουν με βιντεοκλήση με τους αγαπημένους τους ανθρώπους και να πάρουν έτσι δύναμη και κουράγιο. Σεβασμός λοιπόν σε αυτούς που συνεχίζουν να σώζουν ζωές !

Γιάννης

«Οι ήρωες του κόσμου»

Βλέπω ήρωες που  υποκλίνονται στους γιατρούς.

Ακούω τους ήρωες να λένε ότι είστε οι καλύτεροι.

Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Θα ήθελα να  να με πάρουν στο νοσοκομείο για να κάνω το εμβόλιο.

Εγώ σκέπτομαι ότι θέλω να γίνω σαν αυτούς.

Έτσι όλος ο κόσμος θα είναι ασφαλής !

Κωνσταντίνος