Σαν σήμερα…

Σαν σήμερα…

 

11.2Σαν σήμερα (10 Μαρτίου) πριν ένα χρόνο  άρχισε το πρώτο lock down. Όλοι θα θυμάστε την τελευταία μέρα στο σχολείο και τον πρώτο μήνα καραντίνας που όλα τα παιδιά δεν έκαναν τίποτα παρά μόνο έβλεπαν τηλεόραση .Μπορεί να διάβαζαν κάποιο βιβλίο και να έβλεπαν tik tok, αυτή την πασίγνωστη εφαρμογή με μικρά χορευτικά βίντεο. Τελοσπάντων κανένα παιδί δεν είχε σχολείο και μαθήματα.

Τώρα πια διανύουμε την τρίτη ( ας ελπίσουμε και τελευταία) καραντίνα. Κάθε μεσημέρι συνδεόμαστε στο webex και κάνουμε μάθημα. Επίσης τα περισσότερα παιδιά έχουμε το απόγευμα αγγλικά ,οπότε έχουμε πράγματα να κάνουμε σε σχέση με την πρώτη καραντίνα.11.3

11.4Ακόμη ,θυμάμαι που στην πρώτη καραντίνα ΌΛΟΙ παραπονιόμασταν ενώ είχαν περάσει 10 ή 15 ημέρες και είχαμε αδειάσει τα σούπερ μάρκετ από το χαρτί υγείας. Πρόσφατα κοίταξα μηνύματα που στέλναμε με τους συμμαθητές μου στις μέρες της αρχής του πρώτου lock down και όλοι γκρίνιαζαν ότι βαριούνται και ότι έχουν περάσει πολλές μέρες (ενώ είχαν μόνο περάσει 20 ημέρες).

Τώρα πια μας έχει γίνει συνήθεια το σπίτι και έχουμε βρει τρόπους να επιβιώνουμε. Σκεφτείτε όλοι τι κάνατε στις αρχές του πρώτου  lock down , πώς νιώθατε και πως πιστεύετε ότι θα ήταν η ζωή μας αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός !

Αριάδνη