Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κ. Μόρις Λέσμορ

Με αφορμή μια βραβευμένη ταινία μικρού μήκους…

(δείτε την εδώ)

7.1

Παρακολουθήσαμε μια ταινία μικρού μήκους που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο «Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κ. Μόρις Λέσμορ». Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας μιας και κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

 

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα ξενοδοχείο , ζούσε ένας άνθρωπος που αγαπούσε πολύ τα βιβλία , ο κ. Μόρις Λέσμορ. Μια μέρα την ώρα που έγραφε ένα βιβλίο, ξέσπασε ένας τυφώνας. Τότε έχασε την έμπνευσή του και τα γράμματα από το βιβλίο χάθηκαν.

Ο τυφώνας τον μετέφερε σε ένα μακρινό μέρος. Όταν κόπασε ο τυφώνας , όλα έγιναν ασπρόμαυρα ! Στον δρόμο του είδε μια κοπέλα , που ήταν πολύχρωμη. Ο κ. Λέσμορ ακολούθησε ένα βιβλίο που τον οδήγησε σε ένα σπίτι. Αυτό ήταν γεμάτο «ζωντανά» βιβλία. Στον τοίχο του είδε σε φωτογραφία την κοπέλα που είχε δει πριν. Από εκείνη τη στιγμή όλα τα έβλεπε χρωματιστά ! Τα βιβλία έγιναν φίλοι του : χόρευαν και του κρατούσαν συντροφιά .Την επόμενη μέρα κιόλας  ο κ. Λέσμορ άρχισε να γράφει ένα βιβλίο. Στο σπίτι έρχονταν άνθρωποι που δανείζονταν βιβλία. Μόλις ο κ. Λέσμορ τους τα έδινε, γίνονταν κι αυτοί χρωματιστοί !

Όταν τελείωσε το βιβλίο του , ο κ. Λέσμορ είχε πια γεράσει ! Φεύγοντας τα βιβλία τον αποχαιρέτισαν χορεύοντας γύρω του ….και τότε ο κ. Λέσμορ ξανάγινε νέος και έφυγε πετώντας στον ουρανό με τη βοήθεια ιπτάμενων βιβλίων ! Το βιβλίο που είχε γράψει το άφησε να πέσει στη γη.

Τα βιβλία στενοχωρήθηκαν που έχασαν τον φίλο τους . Όμως εκείνη τη στιγμή ήρθε ένα κοριτσάκι . Πήρε το βιβλίο του κ. Λέσμορ, κάθισε στην είσοδο του σπιτιού κι άρχισε να το διαβάζει. Κοίταξε μέσα στο δωμάτιο κι είδε στον τοίχο τη φωτογραφία του κ. Λέσμορ και της χρωματιστής κοπέλας.

Η ταινία αυτή μας άρεσε πάρα πολύ ! Καταλάβαμε πως τα βιβλία μπορούν να δώσουν νόημα και χρώμα στη ζωή μας !

7.2

 

Ναταλία – Αχιλλέας - Γιάννης – Μιχάλης - Εβελίνα – Γιώργος - Μπέττυ – Νεφέλη